Verlengde Bentley Bentayga eindelijk in Nederland

  • Joep
  • 18-10-2023 15:00
  • 1425
  • 2

Verlengde Bentley Bentayga eindelijk in Nederland

Bijna een jaar geleden kwam Bentley met een nieuwe carrosserievariant én een nieuwe uitvoering voor de Bentayga op de proppen. Die twee waren ook te combineren. Nu zien we dat eindelijk in ons land.

In 2022 presenteerde Bentley een nieuwe carrosserievariant voor de Bentayga: de EWB. Je raadt het al, die is langer. Toch wijkt hij op uiterlijk gebied iets meer af ten opzichte van de gewone Bentayga dan je zou denken, want de grille van de EWB is helemaal anders. Van de Flying Spur bestaat geen verlengde versie, dus hij vult het gat een beetje op wat de Mulsanne bij zijn vertrek achterliet. De Bentayga EWB heeft altijd de V8 aan boord, want de Hybrid en W12 zijn niet met de EWB te combineren. De V8 is vier liter groot en levert met behulp van twee turbo's 550 pk. Hij is wat langzamer op de sprint door het toegenomen gewicht en de toegenomen lengte. Toch is 4,6 seconden geen straf. De topsnelheid ligt ook wat lager, namelijk op 290 km/h. Maar voor snelheid is deze auto helemaal niet bedoeld.

Ongeveer even lang geleden als de EWB presenteerde Bentley de Bentayga Azure. Dit is een uitvoering die gericht is op meer comfort, luxe en elegantie. Later kwam deze uitvoering ook beschikbaar op de Continental GT en op de Flying Spur. Je kunt hem onderscheiden van de andere uitvoeringen aan de chiquere en elegantere aankleding en natuurlijk de nodige logo's. De Bentayga Azure is te krijgen als Hybrid en V8, niet als W12. De Bentayga Azure is er nog niet zo lang, maar onlangs presenteerde Bentley een update voor de Bentayga die ook wijzigingen voor de Azure meebracht. Zo veranderde de uitrusting, kwamen er een paar veiligheidssystemen bij en het belangrijkste: de grille werd aangepast en ligt nu in lijn met de grille van de EWB. Daarnaast komt er een helemaal nieuwe uitvoering onder de Azure te staan, de A. Deze is net als de Azure gericht op wat meer luxe en prestige, maar net even wat minder dan de Azure. Hij staat tussen de standaardversie en de Azure in. De nieuwe Bentley Bentayga A is eveneens leverbaar als Hybrid of V8 en niet als W12. Hij is ook als EWB te krijgen, maar dan alleen als V8. Verder is de EWB ook nog als ultraluxe Mulliner te configureren.

Hier zien we een Bentley Bentayga EWB Azure First Edition. Dat is dus de speciale editie van de eerste exemplaren van de verlengde Bentayga in Azure-uitvoering. Deze werd twee dagen geleden gespot op Schiphol Airport en wat een bijzonder kleurtje! Dat mag wel op het eerste exemplaar op Nederlands kenteken. Daarvoor werd al een ander exemplaar gespot. Deze is later op kenteken gekomen, maar eerder gespot. Dat exemplaar is geen First Edition dus waarschijnlijk is die ook echt later van de productielijn gerold.

Nederland is weer wat versies van de Bentley Bentayga rijker. Nu is het wachten op de gewone EWB, nieuwe Hybrid A, V8 A en EWB A, EWB Mulliner en de gewone Bentayga Azure met de nieuwe grille als V8 én Hybrid! De waslijst versies van de Bentayga is schier eindeloos...

Verlengde Bentley Bentayga eindelijk in NederlandKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!
Verlengde Bentley Bentayga eindelijk in NederlandKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel