Stem nu op de spot van het jaar 2019!

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

De halve finale is geweest, de stemmen zijn geteld en de twaalf beste spots van 2019 staan voor jullie klaar. Voor elke maand één. Maar welke van deze wordt de spot der spots van 2019. Die vraag is aan jullie om te beantwoorden. Wij zetten alle finalisten even op een rij.

Slechts twee minuten in het nieuwe jaar werd er al een ongelofelijke topspot geüpload die er uiteindelijk vandoor ging met de spot van de maand januari. Het gaat hier om een Ferrari 250 GTO die verbazingwekkend genoeg op een open trailer door de Andorrese bergen werd vervoerd. De auto staat bij velen bekend als 'de duurste auto ter wereld' waarvoor tegenwoordig bedragen richting de 100 miljoen euro worden neergeteld. Of het hier om één van de 36 echte exemplaren gaat of om een nagenoeg perfecte replice heb ik niet kunnen achterhalen, feit is wel dat de spot speciaal genoeg is om januari te vertegenwoordigen in de lijst.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

In februari was de eer aan een spot vanuit de Amerikaanse miljonairsenclave Greenwich. De hoofdrol werd vervuld door een knalgele Pagani Huayra Roadster met de bijnaam 'Big Bird.' Op de dag dat de op Instagram alom bekende eigenaar Sparky1888 na zijn Huayra Coupé en Huayra BC ook zijn derde uitvoering van de Huayra ophaalde wist Rivitography de auto in een heerlijk winterzonnetje vast te leggen. Is het genoeg voor de spot van het jaar?

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

De finalist voor de maand maart is de in oktober 2018 onthulde McLaren Speedtail die in Genève op 5 maart voor het eerst werd gespot. De kwaliteit van de foto's is niet om over naar huis te schrijven maar kennelijk viel de auto op die foto's bij jullie wel enorm in de smaak en ging de spot er daarom toch vandoor met de eer van spot van de maand maart. Het is voorlopig pas één van de twee gespotte Speedtails.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

Ook in april was de kwaliteit van de spot van de maand niet bijster hoogstaand, maar de auto was dat wel degelijk. Een prototype van de tot 40 stuks gelimiteerde Bugatti Divo. De spotter kwam de wagen op Autobahn nabij Braunschweig tegen, twee dagen nadat dezelfde auto ook in Wolfsburg al spot van de dag werd. Deze spot viel echter wat meer in de smaak en is nu na spot van de dag, spot van de maand in Duitsland en de wereldwijde spot van de maand april ook kanshebber op de spot van het jaar.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

Voor de vijfde maand van het jaar belanden we in het Nederlandse Rheden en komen we wat kwalitatieve plaatjes van de Ferrari LaFerrari Aperta van de op Instagram bekende Ferraricollector tegen. J&Bphotography volgde de Italiaanse hypercar onder een heerlijke blauwe lucht de snelweg op en wist wat haarscherpe plaatjes te maken

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

Ik schrok even toen ik zag dat dit geval met de naam Frangivento Asfanè DieciDieci de finale had bereikt in de strijd tussen heel wat gevestigde hypercars die ook verkiesbaar waren. Een fan ben ik niet van deze creatie, maar kennelijk zijn velen het met mij oneens, want hij heeft heel wat stemmen mogen ontvangen in de halve finale. We gaan zien hoe ver de spot gaat komen in deze finale.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

De Koenigsegg Regera is eveneens een van de twaalf kanshebbers op de spot van het jaar 2019. Dit donkerblauwe exemplaar met meer dan genoeg carbon en een maagdelijk wit interieur werd in juli door carspotterjvdl voor het eerst gespot. Die spot viel goed in de smaak, want hij wist in een van de drukste spotmaanden van het jaar (juli) de spot van de maand te veroveren.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

We blijven even in Monaco hangen, want ook in augustus kwam de beste spot daar vandaan. Het was er een die dit jaar de gemoederen onder spotters hoog hield. Ineens dook er een Lamborghini Veneno Roadster op op de Europese wegen, en dat is met slechts negen geproduceerde exemplaren toch op zijn zachtst uniek te noemen. De auto heeft enkele maanden in verschillende Europese steden gebivakkeerd en werd in totaal maar liefst 20 keer gespot. Momenteel staat de auto trouwens voor de tweede keer in Parijs, waar hij morgen onder de hamer zal gaan. We houden jullie op de hoogte.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

Met de zomer achter de rug werden de spots er niet minder om. De Canadese olivierlessard uploadde zijn 1600ste spot op de site en die viel - terecht - goed in de smaak. Een Ferrari Enzo die in het bijzijn LaFerrari en Portofino tijdens een prachtige zonsondergang geshoot kon worden. Het perfecte recept voor wat goddelijke plaatjes en misschien ook wel voor de spot van het jaar. We gaan het zien.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

In oktober ging spotter danvil197 met een Ferrari GTC4Lusso en twee heuse Monza SP2's de Italiaanse bergen in. Het was een van de eerste Monza's op de site, en dan nog eens in het bijzijn van een ander exemplaar. Met de prachtige Italiaanse countryside op de achtergrond vormt het één van die perfecte spots die we in 2019 langs zagen komen.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

Met negen van de twaalf finalisten afkomstig uit Italiaanse fabrieken moge het duidelijk zijn waar volgens jullie stemmers de mooiste auto's vandaan komen. De beste spotters komen volgens jullie dan weer uit allerlei uithoeken van de wereld. Nederland is in de lijst van finalisten tweemaal vertegenwoordigd, en tevens tweemaal met een LaFerrari. In het zonnige mei was de eer aan een Aperta en voor het herfstige november kozen jullie een vers naar Nederland gehaalde LaFerrari in coupé uitvoering. Een paar hele nette platen werden gemaakt van deze uniek samengestelde LaFerrari.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

Het jaar werd afgesloten met een enorme knaller. De allernieuwste Zonda creatie van de kunstenaars van Pagani maakte zijn debuut op de site in de straten van London. De Zonda Zun werd op kerstavond gespot, slechts een week nadat de oudste Zonda 760, de 760RS ook voor het eerst opdook in London. De Zonda Zun won het echter van de RS en werd de spot van de maand december.

Stem nu op de spot van het jaar 2019!

Daarmee is het lijstje van finalisten ten einde en is de keuze aan jullie. Welke spot doet jullie hartje het meest kloppen? Met zoveel geweldige finalisten is het een vraag waar bij de meesten vaak een poosje over nagedacht moet worden, daarom hebben jullie precies een week om te stemmen. Volgende week rond deze tijd maken wij bekend wie de winnaar is en naar huis gaat met een Michelin Goodie Bag. Veel succes aan alle genomineerden en tot volgende week!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS LucasH  -  04-02-2020 om 16:47

  Heb op de 250 GTO gestemd. 2 min in 2019 geupload, wat mij betreft mag ie er gewoon met de prijs vandoor gaan.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS hardstyler  -  04-02-2020 om 17:07

  Stuk voor stuk fenomenale spots en de een heeft nog mooiere foto's, dan de andere. Maar er kan natuurlijk maar 1 de beste zijn. En dat is uiteraard de 250GTO! In de eerst comment van deze spot staat een linkje naar iets wat wat moet bevestigen of ontkrachten of dit een echte is. Maar mijn Italiaans is niet zo goed. Once in a lifetime, the holy grail. Noem hoe je het wil noemen, maar mijn stem gaat naar de 250GTO!

 3. Profile pic
  NETHERLANDS LFphotography  -  04-02-2020 om 17:17

  Had nooit verwacht dat ik hier ooit tussen zou zitten, ook wel weer eens leuk ;)

  Vind het stemmen wel bijzonder lastig hoor. Ben zelf erg fan van de SP2 en vind die spec ook supertof dus ik denk dat dat mijn stem word...

 4. Profile pic
  NETHERLANDS KPCarPhotography  -  05-02-2020 om 15:04

  Ik kan de link om te stemmen nergens vinden?

 5. Profile pic
  NETHERLANDS carsandphotostuff  -  05-02-2020 om 16:07

  @KPCarPhotography tussen de links die boven de artikelen staan, zoals het kopje ‘spots’ etc. staat in het goud/oranje als het goed is ook de spot van het jaar knop

 6. Profile pic
  NETHERLANDS KPCarPhotography  -  06-02-2020 om 08:59

  @carsandphotostuff Thanks, gewoon overheen gekeken haha.

  Ik zat te twijfelen tussen de 250 GTO en de Regera. Toch op de Regera gestemd omdat Koenigsegg het gaafste merk ooit is.

 7. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws