Spot van de dag: SRT Viper TA

  • Max
  • 23-08-2018 22:18
  • 216
  • 0

Spot van de dag: SRT Viper TA

Vandaag een keer geen Europese exoot als spot van de dag. Nee, vandaag geldt het adagium there is no substitute for cubic inches: het is de SRT Viper TA geworden!

Acht komma vier liter, verdeeld over tien cilinders: dat is de volledig uitgeschreven motorinhoud van de SRT Viper TA (Time Attack). Geen turbo’s of andersoortige trucage, gewoon een enorm blok dat er 640 pk en 813 nm koppel uit perst. Dit zijn dezelfde getallen als de standaardversie produceert. De verbeteringen bij de TA zitten hem vooral in het onderstel. De vering is 20% stijver gemaakt en Bilstein is verantwoordelijk voor de demping. Ook zijn de stabilisatorstangen nu 30% meer rigide dan voorheen. Dit alles zorgt ervoor dat je op trackdays meer dan prima uit de voeten kunt met de Viper.

Dit feloranje exemplaar lijkt misschien afkomstig te zijn uit New York, maar schijn bedriegt. Hij staat namelijk ‘gewoon’ op Britse platen. Blijkbaar is de eigenaar samen met nog wat vrienden het Sallandse landschap aan het verkennen, want de auto waar de spot om draait wordt geflankeerd door nog twee andere Vipers. Een leuke, originele spot van de dag! Gefeliciteerd Jurjan.

Spot van de dag: SRT Viper TA

Reacties op dit artikel