Houdt de Rolls-Royce Cullinan Series II zijn succes vast?

  • Joep
  • 25-05-2024 11:00
  • 125
  • 0

Houdt de Rolls-Royce Cullinan Series II zijn succes vast?

De Rolls-Royce Cullinan is sinds zijn lancering in 2018 een megasucces. Het merk is haar gamma rap aan het verjongen, wordt de Cullinan Series II net zo populair?

Als exclusieve automerken aan de SUV gaan ontploffen de orderboeken. De Cayenne trok Porsche uit zijn penibele financiële situatie en maakte het merk weer gezond. De verkoopcijfers van Lamborghini stegen tot grote hoogte door de komst van de Urus. Hetzelfde geldt voor Bentley met de Bentayga en Lotus met de Eletre. De Aston Martin DBX kwakkelt wat en Ferrari pakte het anders aan met de Purosangue, maar de Rolls-Royce Cullinan past zeker bij deze trend. De wachtrijen voor een Rolls-Royce in het algemeen en de Cullinan werden langer en verkooprecord na verkooprecord werd gebroken.

Het gamma was wel af een paar jaar geleden. In 2022 ging Rolls-Royce met een hoog tempo vernieuwen. De Phantom werd gefacelift en de Dawn en Wraith, nog gebaseerd op de eerste generatie Ghost, werden uit gefaseerd. In 2023 kwam er met de nodige uitzwaaiversies een einde aan deze twee modellen. De Spectre werd de eerste elektrische auto van het merk en het werd een megasucces. In Nederland zijn er al tientallen orders geplaatst! De Spectre is een coupé en de spirituele opvolger van de allang verdwenen Phantom Coupé. Onlangs werd de Cullinan gefacelift en dus Series II gedoopt. Het blijft bij typische moderniseringen als een moderner front en achterste en nieuwe functies in het interieur. Aan de motoren werd niet gesleuteld dus je hebt nog steeds een machtige 6,75 liter twinturbo V12 onder de motorkap. De vernieuwde Cullinan is er direct ook als sportievere Black Badge, waar dit voor de facelift nog een jaartje duurde.

Je ziet aan de afdekkende delen wel dat de grootste veranderingen aan de voorkant plaatsgevonden hebben. De achterkant werd ook licht aangepakt zoals je kan zien. Wil je het beter zien dan kun je het nieuwsartikel over de gefacelifte Cullinan hier lezen.

Dit is de eerste spot van de nieuwe Series II, nu de sinistere Black Badge nog. De reguliere Cullinan zien we heel veel voorbijkomen, zou dat bij deze Series II ook het geval worden? Later dit jaar wordt de Ghost ook aangepakt, daarover ongetwijfeld later meer.

Houdt de Rolls-Royce Cullinan Series II zijn succes vast?Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel