Een warm welkom voor de Rolls-Royce Cullinan Series II

  • Ruud
  • 10-05-2024 10:51
  • 394
  • 1

Een warm welkom voor de Rolls-Royce Cullinan Series II

Sommigen hadden al gespeculeerd dat Rolls-Royce binnenkort een facelift van de populaire Rolls-Royce SUV zou uitbrengen. Nu is de tijd gekomen. Vooral de veranderingen aan de buitenkant zijn opvallend. Lees verder voor de eerste details over het voertuig.

Wat de facelift al in de naam aangeeft, is uiteraard dat het uiterlijk van het voertuig is veranderd. Het is inderdaad zes jaar geleden dat de eerste Cullinan werd geïntroduceerd. Voor het merk was het echter een extreem succes, aangezien het momenteel het meest gewilde model is bij Rolls-Royce. Rolls-Royce spreekt traditioneel oudere klanten aan. Vóór de Cullinan was de gemiddelde leeftijd van een Rolls-Royce-klant bijna 60 jaar. Toen de Cullinan eenmaal gelanceerd werd, daalde de gemiddelde leeftijd al snel naar 40 jaar. Dit betekent dat een veel jongere klantenkring koos voor de luxe SUV, wat uiteraard werd verwacht. De hype voor luxe sedans was al lang vervangen door de hype voor SUV's onder zowel jongeren als ouderen.

Zoals eerder vermeld, vinden de meeste veranderingen plaats in het exterieurontwerp. Zo zijn er rond de koplampen grote LED-L-vormige designelementen toegevoegd. Ook kreeg de Cullinan een iets agressievere voorbumper. Aan de achterkant zijn er geen grote veranderingen. Alleen de uitlaatuiteinden hebben een iets opvallender ontwerp.
Er zijn echter meer veranderingen aan de binnenkant. Veel details en versieringen zijn aangepast, gewijzigd, verwijderd of toegevoegd op basis van feedback van klanten. Alles heeft een iets modernere uitstraling.
Concluderend: hoewel hij er misschien een beetje anders uitziet, past de Cullinan nog steeds heel goed in de ontwerptaal van Rolls-Royce. Wij zijn benieuwd hoe lang het gaat duren voordat we de eerste exemplaren op de weg zien.

Een warm welkom voor de Rolls-Royce Cullinan Series IIEen warm welkom voor de Rolls-Royce Cullinan Series IIEen warm welkom voor de Rolls-Royce Cullinan Series IIEen warm welkom voor de Rolls-Royce Cullinan Series IIEen warm welkom voor de Rolls-Royce Cullinan Series IIEen warm welkom voor de Rolls-Royce Cullinan Series II

Reacties op dit artikel