Hoe blikken wij terug op 2018?

Hoe blikken wij terug op 2018?

En toen waren we alweer aan het einde beland van wat weer een ongelofelijk mooi jaar is geweest. 2018 kende voor Autogespot vele mijlpalen die we hieronder bespreken en met jullie support gaan we van 2019 een nóg mooier jaar maken. Lees verder voor de persoonlijke terugblikken van het Autogespot team en wij wensen jullie een gezond en voorspoedig 2019!

Ruud:
Een heerlijk jaar achter de rug met nog altijd een geweldig team! Aan het begin van 2018 begonnen we met het ontwikkelen van de nieuwe site en waren we daar in maart klaar mee. De migratie stond gepland voor een maandag maar dat verliep alles behalve vlekkeloos. Het resulteerde in een slecht bereikbare website en moesten we terug de tekenkamer in. Gelukkig hebben we met onze partner Pcextreme een goede meedenker en werd er besloten om een ander serverpark op te tuigen. De mannen van pcextreme hadden hier even de tijd voor nodig maar inmiddels kunnen we zeggen dat we stabiel en vlekkeloos draaien. Daarbij wil ik natuurlijk iedereen bedanken voor zijn geduld en steun. Een site als Autogespot lijkt niet zoveel nodig te hebben maar laten we niet vergeten dat we bijna 900.000 spots op de site hebben en deze zorgen voor meerdere miljoenen aan foto's. Uiteraard ook nog altijd alle lof en dank aan alle enthousiaste spotters. Zowel nieuwe als oude. Jullie zorgen ervoor dat we nog altijd van al het moois in de wereld kunnen genieten als het op auto's aan komt. Het is mooi om te zien dat er afgelopen jaar ongeveer 600 nieuwe auto's zijn gespot! Dat 2019 wederom een mooi spot jaar mag worden!

Stephan:
2018 was voor mij een jaar waarin een stapje terug werd gedaan. Alhoewel, voornamelijk met schrijven dan. Opeens moest er tijdens en na de studie fulltime gewerkt worden aan een scriptie of aan werk bij een vaste werkgever. Toch heb ik me niet hoeven vervelen dit jaar. Integendeel! Ook dit jaar had ik het weer getroffen met het rijden van gave wagens, het bezoeken van mooie evenementen en het opdoen van gave ervaringen. De Autosalon van Genève kon ik weer eens heen voor het eerst sinds een aantal jaar en dat was nog niet alles, gelukkig. Een week heb ik me weer ondergedompeld in de gekte van Dubai waar we een goede middag een Ferrari 488 GTB meekregen en natuurlijk ook weer de nieuwste sportwagens zagen. Ondertussen was er ook een dieptepunt omdat m'n Renault Clio RS werd gestolen. Life goes on en dus ben ik in juni vervolgens naar het walhalla van autoracen geweest waar ik samen met Ruud de 24h van Le Mans 24h van Le Mans heb gezien. Een waanzinnig mooie ervaring en zeker als je 24 uur op het circuit verblijft maak je de allermooiste dingen mee. Daarna was de koek nog niet op, want de McLaren 720S werd nog stevig aan de tand gevoeld en daarmee ging een wens in vervulling. Veel sneller of gekker gaat het momenteel niet worden, zoveel is zeker. Qua absolute performance spant die wagen de kroon voor mij. Eind zomer zijn we nog een goed weekend naar de Nürburgring geweest waar één van de metgezellen zowel zijn Lamborghini Murciélago SV als Aventador SV mee nam. Een bizar gezicht en een goede start om mijn nieuwe baan te beginnen. Daarmee werd de beschikbare tijd minder, maar het rijden bleef soms nog wel. Afgelopen maand heb ik bijvoorbeeld nog samen met Korneel een Franse hothatch gereden alsook zijn achterwielaangedreven neefje. Die verslagen hebben jullie nog tegoed, dus hou de site gerust goed in de gaten. Voor 2019 wordt de tijd nog spaarzamer die ik kan spenderen aan Autogespot, maar van mij mogen de leuke activiteiten absoluut blijven. Zelfs na een dikke zes jaar Autogespot peins ik er niet over om te stoppen en ben ik benieuwd wat 2019 te bieden heeft!

Korneel:
Net zoals Max is dit voor mij het 3de jaar dat ik meedraai met dit leuke team. Ook dit jaar heb ik weer enkele hoogtepunten beleefd, ondanks dat ik iets minder actief was wegens een drukke agenda. Het Brussels autosalon, knallen met Tweety over Circuit Zolder en de Total 24 Hours of Spa maakten van 2018 weer een prachtig jaar voor mij. Het jaar afsluiten deed ik in schoonheid. Begin december kreeg ik de eer om een dagje lekker rond te knallen in de nieuwe Renault Mégane RS, een echte top-ervaring. Collega Stephan namen we er noodzakelijkerwijs maar bij. Een week later werd ik dan nog eens uitgenodigd op de openingsavond van de tijdelijke expo van mijn favoriete automerk in Autoworld Brussels: "70 Years Porsche". Als 2019 zoveel moois te bieden zal hebben als het afgelopen jaar, dan mag het wat mij betreft zo snel mogelijk beginnen!


Victor:
Waar ik hoofdzakelijk artikeltjes verwerk met betrekking tot evenementen, was ik dit jaar vooral actief om de Facebook te voorzien van ladingen spots. Daarnaast heb ik zo nu en dan een leuk (al zeg ik het zelf) compilatie artikeltje in elkaar gedraaid, gefocused op oudere spots. Throwback Thursday en de Random Spots brengen leuke spots en herinneringen naar boven! Dit laat gelijk mijn favoriete activiteit zien m.b.t. Autogespot; lekker door spots heen bladeren. Mijn persoonlijke automotive hoogtepunt van het jaar (misschien wel ooit) is een reis naar Japan geweest. Hier is (nog) geen artikel over gepubliceerd, maar misschien dat ik hier nog wat aandacht aan besteed. Ondanks dat ik er eind oktober, begin november ben geweest, heb ik werkelijk alles op vier wielen wel voorbij zien komen. En om het af te maken heb ik een rit gereden op een van de legendarische bergroutes, in een heuse Lancer Evolution 6 TME. Veel Japanser wordt het niet. In 2019 niet zulke gekke plannen, maar er staan weer wat leuke evenementjes op de planning, als ook de "reguliere" tripjes richting de Nürburgring. En dat is ook mijn afsluitende tip; nooit bij de Ring geweest? Direct iemand vinden waarmee je die kant op kan!

Bryan:
Mijn eerste jaar als lid van het team van Autogespot. En daarmee ook nog de nieuwste schrijver van de site. Ik ben vanaf mijn tiende ruim vijf jaar lang zelf actief spotter geweest en besloot in maart dit jaar een poging te doen om aan de slag te kunnen als schrijver over onder andere die spots die ik zelf altijd zo graag spotte. Enigszins verbaasd werd ik op de avond van mijn 'sollicitatie' nog aangenomen en kon ik gaan schrijven. Als 16-jarige heb ik op het moment nog niet veel kilometers gemaakt achter het stuur, je zult me dan ook nog niet zien schrijven over rijbeleving met bepaalde auto's. Ik focus mijzelf meer op de looks, getallen, exclusiviteit en de verhalen achter auto's. Daarnaast ben ik ook gefascineerd door Nederlandse kentekens, iets wat ik op deze site heb laten blijken door middel van de rubriek 's lands oudste'. Een rubriek die erg goed gelezen werd. Ook de serie artikelen met de titel 'Spotten met' heb ik dit jaar gelanceerd. Het was een genoegen om dit jaar voor jullie te kunnen schrijven en ook een aantal van de spotters te kunnen ontmoeten. 2019 wordt hopelijk een nog mooier vervolg op dit jaar!

Max:
2018 markeert voor mij het derde jaar bij Autogespot. Het was ook het jaar waarin ik besloot om te stoppen met mijn studie en me volledig te gaan richten op de autojournalistiek. Mijn hoogtepunt voor 2018 moet haast wel het Concorso d'Eleganza Villa d'Este zijn, waar ik samen met collega-schrijver Joran in een BMW 750d naartoe ben gegaan om er verslag van te leggen. Het is een bizarre ervaring om oog in oog te staan met auto's die enkele tientallen miljoenen euro's waard zijn en zo'n ongelofelijke historische significantie vertegenwoordigen. Naast mijn werkzaamheden voor Autogespot ben ik het afgelopen jaar ook begonnen met het testen van auto's. Zo mocht ik een Seat Leon Cupra R naar Barcelona brengen; een mooie roadtrip in één van de gaafste hot hatchbacks die je nu kunt kopen. 2018 was een fantastisch jaar, eens kijken of 2019 het kan matchen!

Joran:
Inmiddels maak ik ongeveer anderhalf jaar deel uit van dit gezellige, gekke team. Het heeft mij vele gave ervaringen opgeleverd die ik hiervoor nooit voor mogelijk zou hebben gehouden. Het heeft mij echter ook een toffe vriendschap opgeleverd met collega-schrijver Max. Max en ik bezoeken nog wel eens evenementen samen wat dan weer resulteert in een samenwerking voor een leuk artikel. Zo begonnen we in 2018 met Interclassics in Maastricht waar we het mooiste op het gebied van klassiekers mochten bewonderen. Het absolute hoogtepunt van 2018 was toch echt wel het Concorso d’Eleganza Villa d’Este waar wij, als onderdeel van een tiendaagse roadtrip door Europa, names Autogespot verslag mochten doen van dit zeer exclusieve evenement. Ondergedompeld in de wereld van ongekende luxe en de mooiste klassiekers alsook een aantal zeer bijzondere one-offs, hebben wij maximaal kunnen genieten van alles dat Villa d’Este te bieden heeft. In maart mocht ik ook nog naar Genève voor de autosalon, wat uiteraard optimaal genieten was! Daarnaast heb ik bij mijn vaste werk voor een autoverhuurbedrijf een mooi project kunnen starten voor autofotografie. Dit heeft geresulteerd in gave ritjes met bijzondere auto’s. De BMW M3 Competition en 650i Gran Coupe waren de persoonlijke hoogtepunten! Ik verwacht niet dat ik ooit in mijn leven een gavere ervaring op ga doen dan Villa d’Este maar dat neemt niet weg dat ik van 2019 wederom het beste ga maken!

Hoe blikken wij terug op 2018?

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS jasper1  -  01-01-2019 om 17:58

  Leuk om een keer wat te horen van de mensen die het achter de schermen allemaal mogelijk maken! Kan iedereen artikelen voor bijvoorbeeld de voorpagina insturen of maken jullie alles zelf? Frank is een man van weinig woorden zie ik haha.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS sanderwubs  -  01-01-2019 om 19:33

  Leuk dit! Wordt dus genoeg achter de schermen gedaan. Een goed 2019! Zit er met veel plezier op.

 3. Profile pic
  NETHERLANDS hardstyler  -  01-01-2019 om 20:17

  Tof stukje! Maakt het direct een stuk persoonlijker.

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws