Genève 2019: Bentley Bentayga Speed

Genève 2019: Bentley Bentayga Speed

Nu Bentley de titel van snelste productie-SUV heeft teruggeclaimd van Lamborghini is het Britse merk uit Crewe weer helemaal on top of the game. Bentayga Speed is het meest recente nieuws uit de stallen van Bentley en na alle foto’s en video’s op internet is het nu eindelijk tijd om persoonlijk kennis te maken met deze bruut. Wij zijn benieuwd!


De Speed uitvoeringen van Bentley staan bekend als de gulden middenweg tussen het comfortabele en sportieve in. Nét iets meer vermogen en een iets sportievere afstelling zorgen voor meer dynamische rij-eigenschappen. Met 635pk en 900Nm koppel tot je beschikking is de Bentayga Speed in staat om na slechts 3,9 seconden de 100km/u te passeren. Dit is niet sneller dan de Rus die net een fractie sneller van de lijn komt maar met zijn topsnelheid van 306km/u gaat de Bentley wel één hele kilometer sneller dan de Italiaan. En het verschil is misschien minimaal maar sneller is sneller.

Net als bij de eerdere Speed uitvoeringen zijn de styling componenten subtiel doorgevoerd in het design van de auto. Een sportieve lip aan de voorzijde, sideskirts en een diffuser die zijn mee gespoten in carrosseriekleur zetten de auto extra dik aan. Aan de bovenzijde van de achterklep prijkt nog een flinke spoiler om het geheel wat aërodynamischer te maken. Feitelijk is dit het Mulliner Styling Package dat los is te bestellen op de Bentayga alleen nu dus standaard op de Speed en in carrosseriekleur waar het Styling Package van carbon is. Een gelijkwaardige ingreep onderging de 2015 Continental GT Speed. Als we binnenin de Bentayga Speed kijken, zien we een interieur dat duidelijk sportiever is ingericht. Nog net zo comfortabel als voorheen maar er is gekozen voor een sportievere aankleding mede dankzij veelvuldig gebruik van alcantara en carbon inleg. Deze elementen worden gecomplimenteerd door de nieuwe Speed interieursamenstelling die naast eerder genoemde componenten ook voor de kleurrijke contrasten in het interieur zorgt. En dan hebben we nog die geweldig mooie Speed velgen die de sportieve carrosserie dragen. Wij konden maar één woord uitbrengen toen we de sportieve SUV zo zagen staan; ‘’wauw’’! Die velgen maken het plaatje toch wel helemaal compleet. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van Bentley’s nieuwste kolos!Genève 2019: Bentley Bentayga SpeedGenève 2019: Bentley Bentayga SpeedGenève 2019: Bentley Bentayga SpeedGenève 2019: Bentley Bentayga SpeedGenève 2019: Bentley Bentayga SpeedGenève 2019: Bentley Bentayga Speed

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws