Een merkwaardige onthulling: Porsche 991 GT2 RS & Forza 7

  • Max
  • 12-06-2017 08:48
  • 794
  • 0

Een merkwaardige onthulling: Porsche 991 GT2 RS & Forza 7

Normaal kiest een autofabrikant altijd één van de grote autoshows uit voor de onthulling van een nieuw model: de IAA in Frankfurt, de Salon van Genève, de NAIAS etcetera. Porsche besloot het deze keer over een hele andere boeg te gooien. De fabrikant uit Stuttgart onthulde haar nieuwste paradepaardje, de 991 GT2 RS, op de Electronic Entertainment Expo (E3) bij de presentatie van Forza Motorsport 7!

Om nu te zeggen dat deze onthulling van de 991 GT2 RS onverwacht kwam is misschien een understatement; dit kwam als een donderslag bij heldere hemel. Nog nauwelijks een week geleden schreef ik over het feit dat de GT2 RS eraan zat te komen, maar de onthulling van de auto had ik eigenlijk pas verwacht op de IAA in Frankfurt later dit jaar. Anyway, het is een leuke publiciteitsstunt van Porsche om de eerste onthulling van de GT2 RS tegelijk met die van Forza 7 te doen.

Een merkwaardige onthulling: Porsche 991 GT2 RS & Forza 7

Echt veel meer info over de auto hebben we nog niet, behalve dat hij er fantastisch uitziet. De GT2 RS is extreem, in alle opzichten nét even een tandje bruter dan de GT3 RS. Hij klinkt in-game ook erg gaaf, de gameplaybeelden op de Jebel Jais-bergpas in Dubai liegen er niet om. Ik kan in ieder geval niet wachten om de GT2 RS aan de tand te voelen in Forza 7. Helaas ligt de real-life variant nét iets buiten bereik… De game zelf zal in oktober van dit jaar uitkomen met meer dan 700 auto's. Ook zal de game te spelen zijn in 4K op de nieuwe Xbox One X!

Zodra we meer info en beelden van de auto hebben delen we die uiteraard met jullie!

Een merkwaardige onthulling: Porsche 991 GT2 RS & Forza 7Een merkwaardige onthulling: Porsche 991 GT2 RS & Forza 7

Reacties op dit artikel