%}

Bentley Mulliner onthult GTC Bavaria Edition

Bentley Mulliner onthult GTC Bavaria Edition

Zo nu en dan mogen de ontwerpers van Bentley Mulliner weer aan het werk om een speciale uitvoering neer te zetten van één van hun modellen. Ditmaal is het de beurt aan de Continental GTC. De inspiratie werd geput uit de Duitse regio Beieren dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en daarom ook perfect is om doorheen te cruisen. Per Bentley Continental GTC bijvoorbeeld.

De Bavaria Edition is samengesteld in de kleuren van de vlag van Beieren. Het exterieur is gehuld in Glacier White met 22” Mulliner Driving Specification velgen. Het cabriodak is daarentegen in contrasterend Imperial Blue uitgevoerd. Over het exterieur en door het interieur zijn diverse logo’s aangebracht die de Bavaria Edition herkenbaar maken. Tevens zijn de instaplijsten voorzien van een speciaal schrift dat aanduidt dat dit de Bavaria Edition betreft. Ook de Centenary Specification is aanwezig op de auto. Dit is de verwijzing in jaartallen naar het 100-jarig bestaan van het Britse merk dat ook op de instaplijsten is terug te vinden.

Neem je eenmaal plaats in het interieur dan word je omhelsd door het luxe interieur dat is afgewerkt in Imperial Blue leder. Het leder is voorzien van contrasterend stiksel en piping in Linen en de inleg is net als het exterieur afgewerkt in Glacier White.

De auto die er staat is zonder meer een mooie verschijning. De combinatie van Glacier White en Imperial Blue door de gehele auto heen is stijlvol en onderscheidend. Echter is de reden achter het design misschien niet het beste idee geweest. Beieren is zonder meer een prachtige omgeving om doorheen te rijden, maar om er nu een speciale uitvoering aan te wijden gaat misschien wat ver. Zeker na de sprekende Continental GT Number 9 en de Mulsanne W.O. Edition is deze uitvoering niet het beste werk van Bentley’s Mulliner divisie. De Bavaria Edition is gelimiteerd tot één exemplaar.
Bentley Mulliner onthult GTC Bavaria EditionBentley Mulliner onthult GTC Bavaria EditionBentley Mulliner onthult GTC Bavaria EditionBentley Mulliner onthult GTC Bavaria EditionBentley Mulliner onthult GTC Bavaria Edition

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws