Attack of the Alpine clone army

  • Joep
  • 02-11-2023 12:30
  • 162
  • 0

Attack of the Alpine clone army

De Alpine A110 is een geweldige lichtgewicht sportwagen die we niet zo heel vaak op de wegen zien. Vandaag zien we dubbel.

Twee opeenvolgende kentekens spotten is al bijzonder genoeg. Negen van de tien keer zijn dat twee willekeurige auto's of twee auto's van hetzelfde merk bij een dealer bijvoorbeeld. Bij een doorsnee merk als Volkswagen of Toyota zou je het nog wel eens tegen kunnen komen. Die merken verkopen tientallen duizenden auto's per jaar in Nederland. Hoe anders is dat voor het kleine sportwagenmerk van Renault, Alpine. De teller staat dit jaar op slechts 22 stuks. Alpine verkoopt maar één model, de A110, dus het zijn 22 A110's. Voor het segment is dat niet verkeerd, maar in absolute aantallen is het natuurlijk heel erg weinig. Vorig jaar eindigde de teller op 26 stuks. In de beginjaren van de huidige A110 kwamen we uit op vijftig à zestig stuks per jaar.

Dat er dan van die 22 A110's van 2023 twee bij elkaar gespot worden is al uniek genoeg. Dat ze dan een opeenvolgend kenteken hebben is helemaal bijzonder. Maar de echte toevalligheid komt nog en dat zie je al wel op de foto's. Het is dezelfde uitvoering, de S, in exact dezelfde samenstelling. De lakkleur is hetzelfde, beide exemplaren hebben de achtervleugel, de zwarte accenten zijn hetzelfde en ook de velgen en remklauwen zijn identiek. De nieuwprijs wijkt wel marginaal af. 104.000 euro voor de een en 106.000 euro voor de ander. Beide auto's beschikken over een 1,8 liter viercilinder turbomotor die 300 pk levert aan de achterwielen. De A110 is erg licht dus je schiet in 4,2 seconden naar de honderd vanuit stilstand. De topsnelheid bedraagt een respectabele 260 km/h.

Dit unieke, maar identieke duo werd gespot in Durbuy, België. Op naar meer Nederlandse A110's!

Attack of the Alpine clone armyKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel