Zoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in Nederland

  • Peter
  • 23-09-2023 09:00
  • 529
  • 2

Zoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in Nederland

Sneller, lichter, duurder, exclusiever: De BMW M5 CS is de overtreffende trap van Münchens M5 en in dit artikel kijken we naar alle gespotte exemplaren op Nederlands kenteken.

Eind maart 2021 werd de eerste BMW M5 Competition Sport gespot in Nederland. Deze blitse sedan met opvallende gouden velgen was toen een primeurtje voor spotter YGXVD, die gezien zijn profiel duidelijk de stelling kwaliteit boven kwantiteit hanteert. Helaas voor ons is deze auto een halfjaar later al weer geëxporteerd, maar er zijn er gelukkig nu nog genoeg te vinden in Nederland.
Zoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Nu zijn we tweeënhalf jaar verder en staan er volgens onze voormaals genaamde Rijksdienst voor het Wegverkeer welgeteld 23 exemplaren op geel kenteken. Ondanks dat (nog) niet al die auto's gespot zijn, kunnen we wel genieten van een grote hoeveelheid spots. De M5 CS is geleverd in drie kleuren: het standaard Brands Hatch gray en twee BMW Individual lakopties: Frozen Brands Hatch gray metallic en Frozen Deep Green metallic.

Slechts vier van de 23 eigenaren vonden de matgroene lak toch het gaafste en daar kunnen we ze moeilijk ongelijk mee geven. Gelukkig voor ons zijn drie van de vier groene BMW's M5 CS in Nederland ook op de site te vinden:
Zoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in Nederland
Klik op de foto's voor meer foto's van deze spots!

Als bonus is er ook nog een groen exemplaar dat helaas al weer geëxporteerd is.
Zoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Net als met de matgroene kleuroptie is de matgrijze variant ook maar vier keer te zien op de site, wat ook weer niet heel gek is. De "Frozen metallic"-lak kost namelijk gerust €4000 extra, terwijl het natuurlijk geen hele speciale kleuren of patronen zijn. Echter komen de gouden wielen wel het meest tot hun recht onder een wat minder glossy lak en geven de Fünfer een nog sportievere indruk. Qua prijs zijn ze bij BMW best sportief met getallen tussen de €220.000 en €235.000. In vergelijking met de M3 CS en Audi's RS6 is dat geen belachelijk hoge waarde en ondanks de gelimiteerde oplage van maar 1000 stuks schrijven de auto's over een jaar of twee nog best wat af.
Zoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in Nederland
Klik op de foto's voor meer foto's van deze spots!

Negen eigenaren vonden het standaard metallic wel afdoende en dat is natuurlijk volkomen terecht. De, overigens eerste, M5 CS volgt dan ook net als zijn broertjes het gezegde less is more, wat er op neerkomt dat de auto 116 kg lichter is en 10 pk meer heeft dan de M5 Competition. Dat dat wel mag baten bleek wel uit de rondetijden op de befaamde Nürburgring Nordschleife: 7:35.9 voor de M5 Competition (non-LCI) en slechts 7:29.57 voor de M5 CS. Best wel geslaagd dus, al die aanpassingen.

Zoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in NederlandZoveel BMW M5 CS staan er op kenteken in Nederland
Klik op de foto's voor meer foto's van deze spots!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag