Zo ziet een Ferrari F12tdf Tailor Made eruit

Zo ziet een Ferrari F12tdf Tailor Made eruit

De F12tdf is op dit moment het paradepaardje van Ferrari. Inmiddels hebben de eerste eigenaren hun exemplaar in ontvangst genomen terwijl anderen nog met het samenstellen bezig zijn. Toekomstig bezitter Nicola Daniello liet zijn unieke F12tdf die Tailor Made zien op Instagram.

Met de F12tdf verwijst Ferrari naar de successen van Ferrari in de jaren 50 en 60. De heer Daniello kon met het Tailor Made programma zijn Ferrari zo samenstellen dat er in ieder geval een link met het verleden wordt gelegd. Hij koos voor de Ferrari P4 waarmee in 1967 tijdens de 24-uur race van Le Mans de derde plek werd behaald, met achter het stuur Jean Blaton en Willy Mairesse. Er werden slechts drie exemplaren gemaakt van de P4 en het exemplaar met chassisnummer 0856 was de eerste. Een memorabele Ferrari die op deze manier mooi wordt herdacht.

Bij de samenstelling van de auto worden diverse details onder aandacht gebracht van dit model. De extra gele details, gouden velgen en achterop de benaming Prova MO-159 waren ook op de P4 te vinden.

Zo ziet een Ferrari F12tdf Tailor Made eruitZo ziet een Ferrari F12tdf Tailor Made eruitZo ziet een Ferrari F12tdf Tailor Made eruitZo ziet een Ferrari F12tdf Tailor Made eruitZo ziet een Ferrari F12tdf Tailor Made eruitZo ziet een Ferrari F12tdf Tailor Made eruit

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  BELGIUM Tom Da Man  -  01-01-2016 om 21:37

  De link met de P4 vind ik toch wat 'an den Haaren herbeigezogen', zoals de oosterburen het zo mooi zeggen. Voor een LaFerrari, die vooral in de kont duidelijke referenties aan de 330p4 - want ik neem aan dat jullie die wagen bedoelen - heeft zou het wel zinnig zijn, maar het verband tussen een wagen met de motor frontaal en een voertuig dat de paarden achter de kar heeft hangen ontgaat me. Dan zou deze livrei nog beter werken bij een 458 of 488...

 2. Profile pic
 3. Profile pic
  NETHERLANDS OJ  -  02-01-2016 om 11:59

  [@Tom Da Man] heeft wel een punt.

  Daarnaast is het geen gezicht zo met die gouden velgen.

 4. Profile pic
  BELGIUM Tom Da Man  -  02-01-2016 om 13:21

  @OJ
  De hele carrosserie van de F12 tdf hangt vol met prullaria, dus dat is volgens mij niet eens het probleem. Op een sobere wagen als de F430 draaide het met de gouden velgen die vaak op de Scuderia gemonteerd werden veel beter uit; daar 'had' dat zelfs iets. Als ik zelf tóch een tdf aangeboden kreeg - zeggen we natuurlijk niet neen tegen - dan liet ik 'm zo spuiten:

  http://www.favcars.com/wallpapers-ferrari-250-gt-berlinetta-tour-de-france-1956-20234.htm

  Dan ziet ie er veel schattiger uit en dekt de vlag de lading, want Franser kan het niet....

 5. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws