Zijn dit de twee mooiste M5's ooit naast elkaar?

  • Andele
  • 05-02-2024 18:00
  • 671
  • 0

Zijn dit de twee mooiste M5's ooit naast elkaar?

De BMW M5 E60 2005 is wat mij betreft zonder twijfel de mooiste M5 ooit gemaakt, op één na misschien. Zijn touring broertje, de BMW M5 E61 Touring, een echte zeldzaamheid tegenwoordig!

Een leek zou er zo langs lopen, maar een echte kenner ziet dat hier meer dan 1000 pk naast elkaar staat! Want dat is het gezamenlijke vermogen wat de heerlijke V10's leveren, ongeveer 500 pk de man. De BMW M5 E60 2005 zien we nog regelmatig voorbij komen, wat hem natuurlijk niet minder mooi maakt. De Touring variant is echter een stuk specialer. Een touring variant wordt al niet van elke generatie gemaakt, dat deze dan ook nog een V10 in het vooronder heeft liggen is natuurlijk smullen! Dat de E61 Touring zo weinig verschijnt komt vanwege het gelimiteerde aantal dat gebouwd is, er zijn er namelijk maar iets meer dan 1000 geproduceerd. De auto's zijn onderhand ook al bijna twintig jaar oud, dus waarschijnlijk zijn er een aantal in de soep gereden en staan er heel wat binnen als verzamelobject.

Spotter Jeroen wist het voor elkaar te krijgen om deze prachtige broertjes samen vast te leggen. Wij genieten daar natuurlijk vol van en worden er blij van dat deze exemplaren nog goed gebruikt worden!
Zijn dit de twee mooiste M5's ooit naast elkaar?Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!
Zijn dit de twee mooiste M5's ooit naast elkaar?Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel