Zien we hier de opvolger van de Aston Martin DB11?

  • Ruud
  • 20-03-2023 13:00
  • 194
  • 0

Zien we hier de opvolger van de Aston Martin DB11?

Al meer dan zes jaar is de Aston Martin DB11 op de markt en niet geheel zonder succes. De tijdloze bolide uit het Verenigd Koninkrijk heeft menig harten veroverd. Toch wordt het tijd voor een update. In Spanje werd de opvolger gespot, kijken we hier naar de DB12?

Over de naam weten we nog niets maar het is logisch als men hem de DB12 noemt. Alleen knappe koppen binnen Aston Martin zullen het weten en zullen een geheimhoudingsverklaring getekend moeten hebben. We zien hier een flink ingepakte DB11 die meer te verbergen heeft dan dat het lijkt. De DB11 loste in 2016 de DB9 af die het dertien jaar had volgehouden! In het vooronder van de DB12 verwachten we nog eenmaal een V12 voor deze aan de wagen gehangen wordt. Uiteraard zal er gekeken worden naar mild hybrid oplossingen maar de klandizie van Aston Martin wil nog gewoon verbrandingsmotoren. Meer is er nog niet bekend over deze "DB12" en dus wachten we geduldig af!

Zien we hier de opvolger van de Aston Martin DB11?Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!


De Aston Martin DB11 draait nu dik zes jaar mee en heeft net als zijn voorganger, de DB9, een redelijk tijdloze koets. Toch voert Aston Martin iets in zijn schild met de DB11. We zien hier een stevig ingepakt exemplaar, die mogelijk wel meer nieuws verbergt dan aanvankelijk het geval lijkt.

Aston Martin loste in 2016 de toen al 13 jaar oude DB9 af met de DB11. De DB9 bleek een behoorlijk lange adem te hebben dankzij zijn alom geprezen lijnenspel. Of de DB11 het net zo lang kan volhouden? Dat is nog maar zeer de vraag. Deze gespotte testauto roept wat dat betreft de nodige vragen op. Het is duidelijk een flink gecamoufleerde DB11, dus er zit hoe dan ook iets nieuws aan te komen. Of dat een facelift voor de DB11 is? Daarvoor lijkt de camouflage een beetje té enthousiast. Doorgaans wordt bij een bijpuntsessie niet de hele auto ingepakt. De kans is aanwezig dat we hier met een zogenoemde mule te maken hebben.

Als dat zo is, hebben we waarschijnlijk een als DB11 vermomde DB12 voor ons. Eén ding is zeker, er ligt een verbrandingsmotor in. De DB11 heeft nog 'gewoon' een V12 en mogelijk krijgt ook zijn opvolger die weer. Voormalig CEO Tobias Moers stelde nog dat de opvolger van de DB11 volledig elektrisch wordt, maar bestuursvoorzitter Lawrence Stroll zwakte dat later wat af. Stroll gaf een jaar geleden aan dat Aston Martin eerst inzet op mildere elektrificatie. Klanten zouden immers nog niet staan te springen om volledig elektrische Aston Martins. Is dit inderdaad de DB12, dan heeft die naar verwachting hooguit een deels elektrische aandrijflijn. Het kan ook een DB11 zijn met zo'n aandrijflijn, waarmee Aston Martin de levensduur van de DB11 verlengt. Even afwachten nog.

Reacties op dit artikel