Ze zijn geland!

  • Victor
  • 01-07-2018 12:00
  • 527
  • 2

Ze zijn geland!

En dan hebben we het niet over het feit dat de vleugel zo idioot groot is dat je zou denken dat opstijgen geen probleem is. Nee, de Arabieren zijn weer geland! En dat doen ze uiteraard niet alleen.

Het is ieder jaar weer een feestje in de grote Europese steden. Arabieren verlaten de veel te warme zandbak en nemen hun hard verdiende speeltjes mee om even lekker af te koelen in steden als München, Londen en Parijs. Naast even lekker afkoelen is het ook vooral veel geld uitgeven en zien en gezien worden. Dat laatste heeft de eigenaar van deze Viper ook gedacht. De fel oranje kleur en een vleugel waar je u tegen zegt zijn niet bepaald te missen. Dat maakt het voor spotters ook wel weer leuk, want welke spotter had ooit gedacht deze auto te spotten in het centrum van Parijs?

De getoonde Viper is het meest extreme (het zit hem in de naam) uitvoering van de laatste Viper die op de markt is gekomen. De Dodge Viper kennen we natuurlijk allemaal wel. Het recept is al jaren redelijk hetzelfde. Een prachtige body met een ongeblazen V10 in het vooronder. Deze V10 kwam ooit nog uit een truck nota bene. Ondertussen is het blok al zodanig doorontwikkeld dat die relatie niet meer te vinden is, maar het is een leuk detail. Het levert tegenwoordig ongeveer 654 pk en 814 Nm koppel op. Een flinke beul dus. Dodge doet ook al jaren mee om de strijd op de Nürburgring. In 2017 klaarde de Viper de Ring nog in 7 minuten en 3 seconden. Op een natte baan. Dit duidt aan dat de vleugel achterop daadwerkelijk een functie heeft. De vleugel is onderdeel van het “Extreme” deel, een kit waarmee de wagen aerodynamischer gemaakt wordt. Gevalletje vorm volgt functie dus!

Ze zijn geland!

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws