Ze rijden nog rond: Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive

  • Ruud
  • 26-10-2023 08:45
  • 960
  • 0

Ze rijden nog rond: Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive

Het is goed zoeken, maar als je er één weet te vinden dan spot je iets unieks. De Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive werd voor het laatst in 2020(!) gespot.

Slechts negen exemplaren werden er gemaakt van deze SLS AMG. In 2019 hadden we alle exemplaren op de website staan wat al een prestatie op zich was. Toch lijkt het erop dat er bepaalde exemplaren vaker van kenteken wisselen dan we weten. Dit kenteken in combinatie met de auto werd namelijk nog nooit eerder gespot. Uiteraard zijn er niet meer auto's gemaakt dan Mercedes-Benz heeft gezegd en dus is dit exemplaar van een nieuw kenteken voorzien.

De SLS AMG Electric Drive werd in 2012 geïntroduceerd en was toen toonaangevend. 12 laaggeplaatste batterijen zorgden voor stroom voor de vier elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 751 pk en 1000 Nm aan koppel produceerde. Een sprint naar de 100 km/u werd gedaan in 3,9 seconden! De range was niet heel slecht te noemen. 250 kilometer was er mogelijk maar dan moest je natuurlijk niet constant die 0-100 km/u sprint proberen te halen.

Ze rijden nog rond: Mercedes-Benz SLS AMG Electric DriveKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel