Woestijnbeuker gespot in Dubai: Mercedes-AMG Brabus G 800 XLP Adventure First Edition

  • Ruud
  • 21-02-2024 14:03
  • 153
  • 0

Woestijnbeuker gespot in Dubai: Mercedes-AMG Brabus G 800 XLP Adventure First Edition

Dubai, de grootste speeltuin ter wereld. Het is de stad waar alle rijken minsten een appartement of villa hebben en een net zo dikke auto. Het is dan ook niet gek dat daar aan de lopende band de meest bizarre auto's gespot worden. Brabus heeft er ook een goede afzetmarkt en daarvan werd de G 800 XLP Adventure gespot. De ultieme auto voor in Dubai.

Ben je klaar met de gebaande wegen dan is de Brabus G 800 XLP Adventure First Edition een uitstekende reispartner om door de duinen te beuken. De G 63 zelf is al behoorlijk capabel om onverhard terrein te trotseren maar als Brabus eenmaal de G-Klasse heeft omgebouwd tot G 800 XLP is het helemaal een plezier. Het begint met het verhogen van de auto en het verlengen van de assen om de aandrijving op orde te krijgen. De 800 pk's moeten de aandrijfassen niet tot wokkel omtoveren en dus worden deze niet alleen verlengd maar ook verstevigd. Die 800 pk wordt natuurlijk geperst uit de 4.0 liter V8 van AMG. Dat wordt niet alleen door software upgrades gedaan maar ook door het aanpassen van de turbo's. Deze brengen meer druk en dus automatisch meer vermogen. Verder zorgt Brabus natuurlijk voor de nodige tools om bij een vastloper weer los te kunnen komen. Aan de voorkant vinden we een lier, al lijkt deze nu te ontbreken. Als je meer zicht nodig hebt zitten er vier verstralers op het dak gemonteerd. De ultieme auto dus om door de zandduinen in Dubai te jagen. We vermoeden echter dat deze auto meer tentoongesteld zal staan bij malls en luxe hotels.

Woestijnbeuker gespot in Dubai: Mercedes-AMG Brabus G 800 XLP Adventure First EditionKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel