Wimmer Rennsporttechnik speelt met de KTM X-Bow GT

  • Ruud
  • 19-11-2013 14:16
  • 756
  • 0

Wimmer Rennsporttechnik speelt met de KTM X-Bow GT

WIMMER Rennsporttechnik staat al een tijd bekend als de meesters van het chiptunen. In Genève werd afgelopen maart de KTM X-Bow GT voorgesteld een versie van de KTM X-Bow waar je niet langer een helm op moest om je te beschermen tegen vliegen etcetera. Er werd een ruit geplaatst en een 285 pk sterke viercilinder motor van Audi gemonteerd. WIMMER Rennsporttechnik vond dat uiteraard niet genoeg en ging aan de slag met deze kart.

Door het aanpassen van de software hebben ze de motor al een heel eind weten te krijgen. Dat is overigens het enige dat ze zelf echt geoptimaliseerd hebben. De rest komt namelijk van het KTM power parts program af. Een onderdelen programma voor KTM eigenaren die net wat meer willen. Wimmer heeft onder andere een nieuwe uitlaat en een aangepaste turbo gemonteerd. Het resultaat van dit staaltje techniek is een vermogen van 435 pk! Daarmee sprint de KTM nu in 3,3 seconden naar de 100 km/u. 11,7 seconden zijn er nodig om de 200 km/u te bereiken. Iets wat in de KTM waarschijnlijk verschrikkelijk hard zal lijken! Moet je nagaan dat de topsnelheid op 246 km/u ligt! De vullingen zullen waarschijnlijk uit je kiezen trillen en van je haren zal er ook weinig over blijven. Deze KTM X-Bow GT zal het einde van de maand in Essen te bezichtigen zijn op de Wimmer Rennsporttechnik stand.

Wimmer Rennsporttechnik speelt met de KTM X-Bow GT
Wimmer Rennsporttechnik speelt met de KTM X-Bow GTWimmer Rennsporttechnik speelt met de KTM X-Bow GTWimmer Rennsporttechnik speelt met de KTM X-Bow GTWimmer Rennsporttechnik speelt met de KTM X-Bow GT
Wimmer Rennsporttechnik speelt met de KTM X-Bow GT

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws