Weer een Apollo Intensa Emozione gespot

  • Joep
  • 20-11-2023 13:00
  • 499
  • 3

Weer een Apollo Intensa Emozione gespot

Er zijn worden slechts tien exemplaren gebouwd van de Apollo IE. We kunnen er wéér een verwelkomen!

Roland Gumpert is een Duitser die in 2004 begon met zijn supercarmerk Gumpert. Zijn eerste model was de Gumpert Apollo. Er werd gestreefd naar een jaarproductie van 24 stuks van de Apollo. De productie begon in 2005. Het bedrijf kwam al snel in de financiële problemen en ging in 2013 failliet. In 2016 werd er dan toch een doorstart gemaakt na overname van investeerders uit Hong Kong. Dit bedrijf zit ook achter de wederopstanding van het Italiaanse DeTomaso. De nieuwe merknaam werd Apollo. Eerst kwamen ze met de Arrow en in 2019 ging de IE in productie. Er zouden slechts tien exemplaren gebouwd gaan worden van deze 'intense emotie'. En of het een intense emotie is. De hypercar wordt aangedreven door een 6,3 liter atmosferische V12 die 780 pk levert op een gewicht van 1250 kg. Spektakel gegarandeerd! Het sprintje naar de honderd is in 2,7 seconden voor elkaar en de top ligt bij 335 km/h. De auto wordt geassembleerd in Affalterbach in Duitsland, tevens de thuisbasis van AMG!

Er komen slechts tien exemplaren van dit project. Toch zijn er al ongeveer zes van de tien gespot. Er zijn er een aantal met hetzelfde kenteken, maar die hebben een compleet andere samenstelling. De auto zou in theorie helemaal aangepast kunnen zijn, dus het zouden er ook minder kunnen zijn. De meeste exemplaren werden in Duitsland en Zwitserland gespot, maar ook in bekende spotoorden als Londen en Monaco is hij vastgelegd. Dit exemplaar is nieuw voor de site, want het kenteken en de samenstelling hebben we nog niet eerder gezien. Wat er naast de Apollo geparkeerd staat is ook niet mis: een Pagani Zonda. Dit bijzondere duo werd net over de Nederlandse grens in Aken gespot.

Nog vier exemplaren te gaan totdat alle Apollo IE's gespot zijn!Weer een Apollo Intensa Emozione gespotKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag