Weer een Alpina B4 BiTurbo Gran Coupé erbij

  • Joep
  • 08-09-2023 11:15
  • 247
  • 0

Weer een Alpina B4 BiTurbo Gran Coupé erbij

De Alpina B4 BiTurbo Gran Coupé is je enige optie als je echt een hele snelle BMW 4-serie Gran Coupé op benzine wilt, want een BMW M4 Gran Coupé gaat BMW helaas niet uitbrengen.

Van de vorige generatie BMW 4-serie waren er nog Alpina's van de coupé en cabriolet en juist niet van de gran coupé. Nu is de situatie andersom: Alpina maakt alleen 4-series op basis van de gran coupé en niet meer op basis van de coupé of cabriolet. Het huidige gamma bij Alpina bestaat uit een benzine- en een dieselvariant. Hier zien we de B4 BiTurbo Gran Coupé op benzine. Er is ook een D4 S op diesel. Deze B4 BiTurbo Gran Coupé is de derde op Nederlands kenteken en de vierde die in ons land gespot is.

De aandrijflijn kennen we van de BMW's M340i, M440i, X3 M40i, X4 M40i, Z4 M40i en ook de Toyota GR Supra 3.0. Het is zoals het een echte BMW betaamt dus een drie liter zes-in-lijn turbomotor. Alpina heeft de motor grondig aangepakt en het hele karakter is anders door onder andere een hele andere turbo te monteren. Vooral het koppel is flink gestegen ten opzichte van de M Performance modellen, namelijk naar 730 Nm. Het vermogen is ook flink opgepompt naar 495 pk. 0-100 gaat in de Alpina in een luttele 3,7 seconden. De topsnelheid is in tegenstelling tot gewone BMW's niet begrensd en ligt op 301 km/h.

We zullen extra moeten genieten van deze zeldzame zakensedan, want dit is een van de allerlaatste Alpina's zoals we die nu kennen. Er staan namelijk grote veranderingen voor de deur bij het exotische merk uit het Duitse Buchloe. In 2022 werd het merk overgenomen door BMW en de toekomstplannen zijn behoorlijk anders dan we van Alpina gewend zijn. De modellen zoals we die nu kennen zullen de komende jaren langzaam uitgefaseerd worden en het is een kwestie van tijd totdat Alpina met elektrische modellen gaat komen. We kunnen niet wachten om meer B4's te gaan zien en we zijn benieuwd naar de aanstaande facelift van volgend jaar!
Weer een Alpina B4 BiTurbo Gran Coupé erbijKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag