We kijken hier naar de Porsche 911 R

We kijken hier naar de Porsche 911 R

Vorige week staken de geruchten de kop op dat Porsche aan de slag is gegaan met een echte rijdersauto. Vijftig jaar geleden kwam Porsche namelijk ook met een 911 R die van lichtere bodypanelen was voorzien maar niet van het nodige spoilerwerk. Eenzelfde project is er nu in gang gezet en als we onze bron mogen geloven is dit de eerste foto van het racemonster dat we volgend jaar gaan zien.

Twee weken geleden werd er tijdens de Rensport Reunion op Laguna Seca het nodige over de 911 R besproken. De auto wordt slechts gelimiteerd gebouwd en is inmiddels uitverkocht. Zoals we op de foto kunnen zien is de auto voorzien van lekker dikke wielkasten maar zijn de spoilers weggelaten. Ongeveer zoals de eigenaar van deze GT3 heeft rond rijden. De dikke velgen herkennen we van de GT3 en vullen de wielkasten goed op. We zijn benieuwd van welk materiaal Porsche de panelen gaat maken om het gewicht naar beneden te brengen. Wordt dit carbon fiber of gaan ze voor aluminium? Op de foto kunnen we daarnaast herkennen dat de kleine achterruitjes een rare vorm hebben. Zit hier een luchtinlaat en zijn de ramen ook van plastic of een ander materiaal gemaakt? Het is tot nu toe allemaal gissen maar het zal niet lang duren voor we meer informatie over deze auto krijgen!

We kijken hier naar de Porsche 911 R

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    DEVB  -  13-10-2015 om 20:00

    Juist, helemaal uitverkocht deze bom. Ramen uiteraard van plexiglas en panelen van Carbon. Hij word alleen met handbak geleverd en er zijn er 7 van verkocht in Nederland.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws