Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

De lente ligt alweer bijna een maand achter ons, maar we gaan er toch nog even naar terug in dit artikel. Met de zomer in de bol gaan we op zoek naar de mooiste nieuwe registraties van het afgelopen seizoen onder het motto beter laat dan nog later.

Afgelopen lente zijn er weer wat mooie auto’s het land in gesmokkeld. Bijvoorbeeld Alpina’s. Afgelopen seizoen werden er een elftal aan spotwaardige Alpina’s naar Nederland gehaald. Opvallen doen deze wagens over het algemeen niet echt, ze zijn voor de gemiddelde persoon ‘gewoon een BMW.’ De echte spotters onder ons wisten er echter al wel twee van de elf vast te leggen.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019
Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Het volgende boeiende merk in het alfabet luistert naar Aston Martin. Dit chique Britse merk is met 42 geregistreerde spotwaardige auto’s in slechts één seizoen populairder dan je zou denken. Interessante auto’s die in het lijstje opduiken zijn ’s onder andere ’s lands eerste DB11 AMR. De AMR is een sportievere variant van de ‘gewone’ DB11 V12, die overigens gelijktijdig aan de introductie van de DB11 AMR uit de schappen werd gehaald. De eerste sportievere DB11 is voorlopig één keer, in Breda, gespot.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Ander nieuws uit de hoek van Aston Martin is een stuk historischer. Op 15 mei werd er namelijk een inmiddels 53 jaar oude Brit geïmporteerd. Waar Britse personen er over het algemeen na hun drieënvijftigste niet zo kwiek meer bij lopen verjaren hun auto’s een stuk beter. De iconische DB5 is als je het mij vraagt een van de mooiste auto’s aller tijden, en wat was het dan ook gaaf toen ik dit net geregistreerde exemplaar in Laren voorbij zag rijden.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

In Laren passeerde ook deze geïmporteerde V12 Vantage aan een spotter zijn camera. Waar van de V8 Vantage nog redelijk wat exemplaren naar Nederland gehaald worden blijft de V12 variant toch een zeldzame verschijning. Naast deze V12 werd er ook nog een V12 Vantage S met kenteken ZD-200-V geregistreerd, deze is nog niet gespot.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

We zijn nog niet klaar met Aston Martin, en dat met dank aan hun samenwerking met het Italiaanse designhuis Zagato, want de combinatie Vanquish + Zagato is hip in Nederland. Eén coupé en twee roadsters hadden we al op Nederlandse platen, en na deze lente mogen wij daar ook een Shooting Brake aan toevoegen. Met slechts 99 exemplaren wereldwijd is het maar wat bijzonder dat we er (voorlopig) één in Nederland hebben. Om de Vanquish Zagato reeks compleet te maken is er nu alleen nog een Speedster nodig. De kans dat die komt is echter klein, want daarvan zijn er nog minder, slechts 28.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Een merk waarvandaan momenteel weinig interessants te melden valt is Audi. De gefacelifte R8 is in Nederland nog aan niemand afgeleverd, of überhaupt nog niet verkocht, en aan andere modellen biedt de Duitse fabrikant niet zo gek veel noemenswaardigs. Ik heb één leuke import Audi kunnen vinden. ZD-968-R pronkt voor- en achterop een Audi R8 GT Spyder. Met een oplage van slechts 333 exemplaren is dat wel een speciale registratie. Met dit exemplaar er bij hebben we in Nederland nu zeven R8 GT’s gehad. Zes zijn er nog over, waarvan één coupé en vijf spyders. Het nieuwste exemplaar is helaas nog niet gespot.

Bentley dan. Dit Britse merk heeft momenteel één ongelofelijk succesnummer op de markt, de nieuwste Continental GT en GTC. De GT (coupé) wordt nu ongeveer een jaar aan Nederlandse klanten afgeleverd en al 60 Nederlanders hebben op het moment van schrijven gebruik gemaakt van de mogelijkheid er een in ontvangst te nemen. En dat voor een auto waarvan het goedkoopste exemplaar in Nederland maar liefst €283.085,- heeft gekost. De Continental GTC, de dakloze versie van het zojuist beschreven succesnummer, was nieuw op Nederlandse platen afgelopen seizoen. Op 4 april werd de eerste van voorlopig negen exemplaren op kenteken gezet. Eén keer is hij gespot.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

ZG-607-B is ook een leuk op een Bentley geschroefd kenteken. Ditmaal gaat het om een gelimiteerde Continental Supersports Coupé uit 2017. Slechts 710 exemplaren zijn er gebouwd en dit is alweer de vierde die we in Nederland mogen verwelkomen. Mooi is het om te zien dat de auto al binnen enkele dagen op de site verscheen.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Bij BMW komt het grootste nieuws in de vorm van hun grootste zakelijke sedan. De BMW 7-Series kreeg namelijk een facelift. Een vrij controversiële facelift waarbij het front op zijn zachts gezegd ietsjes groter werd. Ook de M760Li met een dikke V12 onder de kap kreeg de nieuwe snoet, en een van de eerste exemplaren werd aan het Nederland afgeleverd, want dit exemplaar was de allereerste op de site.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Afgelopen winter werd Nederland 37 Ferrari’s rijker. Dit aantal vond ik al indrukwekkend hoog, maar bij de hoeveelheid registraties van afgelopen lente verbleekt dit getal volledig. 86(!) Ferrari’s vonden hun weg naar ons kleine landje! Tussen al deze registraties zitten een paar heuse pareltjes. Zo werd één van de 499 Ferrari 458 Speciale Aperta’s naar ons land gehaald. De gele open-dak-variant van de hardcore 458 Speciale kreeg het kenteken XZ-356-F toebedeeld, en het is daarmee alweer de vijfde van dit model in Nederland. Het collectors item verdween gelukkig niet onder een doek diep in een garage, nee deze wagen is inmiddels al drie keer gespot.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

De voorganger van bovenstaande Ferrari 458 was de Ferrari F430. Ook van deze F430 was een sportievere variant, genaamd de 430 Scuderia. Van deze sportievere variant was ook weer een cabriolet, en die heet de Scuderia Spider 16M. Het is dus in principe dezelfde auto als bovenstaande 458 Speciale Aperta, maar dan een paar jaar ouder. Zelfs de oplage was hetzelfde, 499 stuks. Ook van dit model werd in de gepasseerde lente één exemplaar naar de lage landen gehaald. XZ-353-S. Het is pas de zesde Scuderia Spider voor Nederland en momenteel slechts één van de drie die we nog over hebben. Hij is helaas nog niet gespot.

We zijn nog niet klaar met gelimiteerde Ferrari’s, want ook ZF-227-G vond zijn weg naar Nederland. Dit kenteken hoort bij een Ferrari Superamerica. De Superamerica is de cabriovariant van de Ferrari 575M Maranello en is met een oplage van 559 stuks ook uiterst zeldzaam te noemen. Dit negende exemplaar voor Nederland is nog niet gespot.

Ook het andere bekende Italiaanse sportwagenmerk deed goede zaken afgelopen seizoen. Een totaal van 35 Lamborghini’s kwam op gele platen te staan. Van de 35 stuks betrof het in elf gevallen een Urus, en daarmee komt de totale hoeveelheid van dat model in Nederland op 37. Een absurdistisch hoog getal voor een Lamborghini die nog geen jaar geleverd wordt.

Gelukkig werden er naast de Urus ook nog andere (echte) Lambo’s geregistreerd. Zo konden we bijvoorbeeld na meer dan een jaar wachten eindelijk zeggen dat we een Huracán Performante Spyder op Nederlands kenteken hadden. En niet één, maar inmiddels alweer twee! Al werd het tweede exemplaar, de gele, in de zomer geregistreerd.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019
Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Er was nog een primeur uit kamp Lamborghini. De Aventador SVJ. Op 25 maart werd het eerste Nederlandse exemplaar geregistreerd met kenteken XV-399-D. Een smaakvol exemplaar is het ook zeker te noemen, een paarse exterieurkleur en bronzen velgen sieren op deze dik 600.000 euro kostende stier. Hij is inmiddels al negen keer gespot en jullie zijn er ook overduidelijk fan van. Van de negen spots zijn er zeven bekroond met de titel ‘spot van de dag.’ Naast dit eerste exemplaar zijn er inmiddels ook al vier andere geregistreerd.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Ook de Lamborghinis op leeftijd waren afgelopen seizoen goed vertegenwoordigd. Zo werden er twee Countachs op kenteken gezet (XV-294-G en ZG-657-B). Helaas zijn beide gevallen nog niet gespot, en auto’s van dit kaliber kennende kan dat ook nog wel even gaan duren.

Door met McLaren. Dat merk timmert voor zijn doen ook lekker aan de weg. In de recente drie maanden heeft het merk in Nederland vijftien auto’s weten te slijten. Het populairste model was met vijf stuks de gloednieuwe McLaren 600LT. Op 21 maart, het begin van de lente, werd ’s lands eerste 600LT geregistreerd. Het betrof een paars gekleurde coupé met kenteken XS-699-X. Helaas is die nog niet gespot. De enige andere 600LT Coupé, ZJ-139-J, is al wel gespot. Naast ’s lands tweede 600LT Spider.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

De eerste 600LT Spider op Nederlandse platen zal ook een van de eerst geleverde Spiders over de hele wereld zijn, want de wagen met kenteken ZB-452-G was de allereerste 600LT Spider op Autogespot.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Er werden meer uiterst interessante McLarens op kenteken gezet. Zo werden er twee nieuwe Senna’s geregistreerd. Allebei dik boven de miljoen euro. Met deze twee erbij hebben we nu alweer vier Senna’s op gele platen. De mooiste vind ik onderstaande.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

XZ-085-F was ook een primeur op het gebied van McLarens. De eerste 720S Spider die we in ons land zagen verschijnen. Voorlopig is die knaloranje exemplaar ook nog de enige dakloze 720S die we hebben.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

Het allergrootste sportwagenmerk ter wereld is aan de beurt; Porsche. Bij dit merk is iets aan de gang waar menig persoon die dit leest versteld van zal staan. Porsche heeft namelijk in de afgelopen vier maanden een bizar aantal gloednieuwe Porsche 911’s van de generatie 992 afgeleverd. Op 1 maart begonnen ze met registreren in inmiddels staat de teller op 179 geregistreerde stuks! In de wintereditie gingen wij al in op de eerste 992 Coupé van de inmiddels 96 op Nederlands kenteken. De eerste cabrio’s kwamen pas later en die waren dan ook nog niet behandeld. Het oudste exemplaar draagt het kenteken ZD-903-B en is helaas nog niet gespot. De tweede van Nederland, ZD-471-L, is al wel geplaat.

Wat werd Nederland rijker: lente 2019

1603 woorden later zijn de interessantste registraties dan eindelijk op. Mocht ik toch nog iets vergeten zijn dan hoor ik dat graag in de reacties.

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Jochen  -  14-07-2019 om 14:10

  Goed stuk. Leuk om te lezen.

 2. Profile pic
  sanderwubs  -  14-07-2019 om 17:07

  Leuk verhaal weer zo!
  Maar hoe kan eingelijk die db5 een oud kenteken hebben? Als die net is geïmporteerd?

 3. Profile pic
  Stephan  -  14-07-2019 om 20:04

  @sanderwubs https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/de-kentekenplaat/donkerblauwe-kentekenplaten

 4. Profile pic
  tb_carpictures  -  20-07-2019 om 21:11

  Tof artikel, leuk om vaker te doen! Thanks voor het gebruiken van mijn foto van de DB11 AMR!!

 5. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws