Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Het is weer zomer. De tijd van het jaar dat nieuwszenders enkel nog uitslagen van belachelijke, nutteloze onderzoeken kunnen publiceren omdat er verder toch niks te melden is. Ook in autowereld is er op dit moment naast de Gumball 3000 vrijwel niets te beleven. Voor mij het ideale moment om een terug te kijken op voorgaande maanden, maanden die wel erg interessant waren, tenminste, op gebied van nieuwe Nederlandse kentekens dan. In dit artikel de gaafste auto's die afgelopen mei, juni en juli werden geregistreerd in ons kleine kikkerland.


Aston Martin V8 Vantage 2018 - TB-011-N

Het enige nieuws van Aston Martin verscheen eind juni op kenteken. De eerste gloednieuwe Aston Martin V8 Vantage op Nederlands kenteken werd toen een feit. Het was daarnaast ook een van de eerste kentekens uit de reeks beginnend met de T. De auto is eigendom van de Eindhovense Aston Martin dealer Cito Motors waar hij waarschijnlijk dienst doet als demo-auto. Op Autogespot is hij nog niet te vinden via fvdv_carphotography op Instagram hebben wij wel deze foto.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Audi ABT RS6 Plus Avant C7 2015 - SL-778-T

Van deze redelijk zeldzame verschijning hebben we er nu twee in Nederland. Vorig jaar ontvingen wij NT-248-J en nu is daar dus SL-778-T bij gekomen. Daarmee is Nederland in bezit van 4% van de wereldwijde oplage van dit model, er zijn er namelijk maar 50 gebouwd. De 705 pk sterke RS6 staat sinds begin mei op kenteken en is drie keer gespot.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Audi R8 V10 RWS - TD-758-J

De eerste achterwielaangedreven Audi R8 op Nederlands kenteken is een feit. Hij werd begin juli op kenteken gezet en is nog niet op Autogespot verschenen. Op instagram verscheen hij al wel via tvd_carphotography.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Bentley Continental GT 2018 - TF-303-G

En we gaan door met Bentley, bij dit merk valt een hoop nieuws te melden. We trappen af met 's lands eerste gefacelifte Bentley Continental GT. Op 13 juli werden de twee eerste exemplaren op kenteken gezet. TF-492-F, die nog niet gespot is en TF-303-G die op onderstaande foto te zien is. TF-303-G is de allereerste, geregistreerd op 13 juli om 10:15 was hij TF-492-F maar 3 minuten voor, maar die drie minuten maken hem wel de eerste. De wagen is vrijwel direct na ontvangst op reis gegaan, hij is namelijk twee keer gespot. In Zwitserland en in Italië. Op 10 juli wist ik er al een op Nederlands kenteken vast te leggen maar het kenteken werd helaas pas op 17 juli geldig verklaard.

Update: een uur na publicatie van dit artikel werd bovengenoemde 'TF-492-F' toch gespot.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Bentley Flying Spur W12 S - TF-140-R

De nieuwste toevoeging aan de Flying Spur familie is een topper met maar liefst 635 pk en een topsnelheid van 325 kilometer per uur. De eerste van Nederland staat sinds 19 juli op kenteken en is nog niet gespot. Wel kunnen we melden dat de auto uitgevoerd is in de kleur (is het een kleur?) zwart.

Bentley Continental Supersports Convertible 2018 - ST-932-H

De eerste exemplaren van dit model kregen al in augustus vorig jaar een baasje. De eerste gelukkige Nederlander moest wat langer geduld hebben. Op 8 juni verscheen de eerste Continental Supersports Convertible 2018 op Nederlands kenteken. Dik €420.000 euro werd er betaald voor de ultieme (?) cabriolet. Hij is helaas nog niet gespot. Wel kunnen we ook in dit geval melden dat de auto uitgevoerd is in de kleur (is het een kleur?) zwart.

Bentley Wald Continental GT Black Bison Edition - SN-753-Z

Het eerste exemplaar van dit model werd in 2009 gespot maar nooit stond er een op Nederlands kenteken, tot nu dan. Deze flink uitgedoste Continental werd in mei geïmporteerd en is één keer gespot.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

BMW i8 Roadster - SP-977-F

De auto waar we zo lang op moesten wachten kwam in mei eindelijk naar Nederland. En in grote aantallen! In minder dan drie maanden tijd zijn er 20 open versies van de BMW i8 op Nederlands kenteken gezet. Dit witte exemplaar was de eerste en is nu vier keer gespot

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Ferrari 458 Speciale - SX-534-P

Dit is natuurlijk geen primeur, er zijn ondertussen 16 Nederlandse kentekens geweest met de eer om plaats te nemen op een 458 Speciale maar dit in juni geïmporteerde exemplaar vind ik toch wel zo gaaf samengesteld dat hij een plekje in deze lijst echt wel verdient.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Ferrari 599 GTO - SP-074-B & TD-999-L

De Ferrari 599 GTO is mateloos populair dit jaar! Er werden er in 2018 al maar liefst vier op kenteken gezet. De twee meest recente zijn SP-074-B en TD-999-L. SP-074-B is volgens de RDW paars gekleurd, volgens Ferrari is het rood. 'Rosso Vinaccia' om precies te zijn. Van deze auto in combinatie met het kenteken heb ik één foto, van TD-999-L, een rood exemplaar heb ik nog geen foto's.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?
Helaas is de bron van deze foto voor mij onbekend, mocht de foto van jou zijn mail dan even naar bryan@autogespot.com als je graag de credits ontvangt

Ferrari Portofino - TB-005-T

Op 29 juni verscheen de eerste Ferrari Portofino op Nederlands kenteken. De auto werd uitgevoerd in typisch 'Ferrari-rood' en koste een dikke €300.000 euro's. Er staan al best een paar Portofino's op de site maar deze is nog geen onderdeel van de collectie. Wel vond ik deze foto elders op het web.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?
(bron: Facebook, Hart voor Auto's - Carparazzi)

Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce - TD-609-R & TF-597-G

Jawel, in een kleine halve maand werden er twee nieuwe Aventador SuperVeloce's op kenteken gezet. De 750 pk sterke monsters staan beide nog niet op Autogespot maar wel is bekend dat het gele exemplaar (TD-609-R) op het moment in Marbella, zuid-Spanje te vinden is. Dat is ook precies waar de op Instagram actieve ksgto hem vast wist te leggen.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Lamborghini Urus - TG-795-K

Een auto waarvan we wisten dat hij zou komen rond deze tijd van het jaar. En hij kwam ook, op 25 juli werd de eerste nieuwe Lambo SUV geregistreerd en hij is al vier keer gespot! Naast dit exemplaar is er ook al een tweede, TH-436-B. Dat exemplaar doet op het moment mee aan de Gumball 3000.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Lamborghini Aventador S LP740-4 Roadster - SK-394-T

Nog een primeurtje van Lamborghini. De eerste en voorlopig enige Aventador S Roadster op Nederlands kenteken. Eigendom van racecoureur Jeroen Mul. Uitgevoerd in uiterst origineel zwart... maar we mogen niet klagen. 740 pk en een dakje wat er af kan, top!

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Lamborghini Huracán LP580-2 Spyder - SK-582-P

En de laatste primeur van Lamborghini van de afgelopen maanden. Het is helaas niet de Performante Spyder, daar wachten we nog steeds op maar een achterwielaangedreven Lamborghini Spyder is ook niet verkeerd. Zeker niet in deze prachtige rode kleur. Hij is ondertussen drie keer gespot.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Porsche 991 GT3 RS MkII - SL-551-Z

Op 7 mei ontving Nederland zijn eerste gemoderniseerde Porsche 991 GT3 RS. Het eerste exemplaar bleef een lange tijd tijd de enige. Pas een dikke maand later werd de tweede (en derde, vierde etc.) geregistreerd. De eerste is wat mij betreft nog wel de mooiste. In GT Silver Metallic zonder Weissach Package ziet hij er wat mij betreft perfect uit! De auto staat nog niet op Autogespot, wel op instagram. Foto door n.atomotive.

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Rolls-Royce Phantom VIII EWB - SP-597-H

Wanneer lang niet genoeg is, koop je een nog langere. Dit is de Phantom 'Extended Wheel Base.' Met een lengte van bijna 6 meter kan je hem zo goed als nergens kwijt, ook de parkeerplaatsen van de Albert Heijn in Enkhuizen, waar hij gespot werd, bleken te klein. En wat kost zo'n belachelijk onhandige maar prachtige mastodont nou? €724.000,-

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?

Spyker C8 Spyder SWB - SR-923-Z

We mochten ook wat Nederlandse glorie opnieuw in ons land verwelkomen. Er werd namelijk een Spyker geïmporteerd. Veel hoeven we er niet over kwijt, enkel dat de eigenaar een held is!

Wat werd Nederland rijker de afgelopen maanden?Is dit jouw foto? Mail dan even naar bryan@autogespot.com dan zorg ik dat je alsnog de credits krijgt

En daarmee zijn we aan het einde van dit lijstje gekomen. Wat is jullie favoriete nieuweling? En als ik iets ben vergeten wat volgens jou echt in het lijstje had gemoeten laat het dan ook even weten in de reacties.

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  CCX3  -  10-08-2018 om 15:26

  heel gaaf,ik ben ook altijd bezig met kentekens ,en zeker door de nieuwe RDW data site wat gemakkelijker

  al 8 Portofinos ,al 13!!812 superfast,,,meer dan 250 Audi r8,,,300 plus Lamborghins......enzovoort..........in Nederland gaat het goed op Autogebied

  al vind ik het nog steeds jammer van het ontbreken van autoos als Mc12 huayra,zenvo,saleen s7,veneno ,,,,maar OK

 2. Profile pic
  thomcarspotter  -  10-08-2018 om 17:47

  TD758J is geen RWS. Die zijn allemaal wit, grijs of zwart met een streep. @bryan

 3. Profile pic
  carspotssh  -  10-08-2018 om 18:34

  je bent die aston martin db11 v8 met het kenteken SV-258-P vergeten @carsandphotostuff

 4. Profile pic
  Jochen  -  10-08-2018 om 19:11

  @thomcarspotter ik denk je je vergist. Audi heeft de coupe en spyder RWS in het rood gepresenteerd.
  Hier een link van een rode RWS https://www.thelotusforums.com/forums/topic/92656-“i-bought-an-audi”/

 5. Profile pic
  carsandphotostuff  -  10-08-2018 om 20:42

  @thomcarspotter Voor wat ik weet is @Jochen zijn reactie juist. Daarbij kan ik alleen nog toevoegen dat mijn kentekencheck ook nog eens aangeeft dat dit een RWS betreft. Bij bijvoorbeeld een gewone R8 V10 (PX-699-S) staat er geen RWS bij in de kentekencheck.

  @carspotssh er staan op dit moment al heel wat DB11 V8's op kenteken. De eerste was RT-357-V, die heb ik al meegenomen in dit artikel: https://www.autogespot.nl/wat-is-nederland-rijker-geworden-dit-jaar-

 6. Profile pic
  LFphotography  -  10-08-2018 om 21:31

  Gaaf even alles op een rijtje zo!

 7. Profile pic
  thomcarspotter  -  11-08-2018 om 09:55

  Hm, oké weer wat geleerd! @carsandphotostuff @Jochen

 8. Profile pic
  dennie  -  14-08-2018 om 23:26

  Wat te Denken van de Blauwe 812 Superfast TF470Z

 9. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws