Waar zijn al die Mercedes-Benz SLS heen?

Waar zijn al die Mercedes-Benz SLS heen?

Pakweg tien jaar geleden was de Mercedes-Benz SLS AMG één van de gaafste auto's die je kon kopen. Eerst kwam hij in dichte versie met de bekende Gullwing deuren. Later kwam er de smaakvolle Roadster bij, die dankzij een relatief hoge kont een beetje een hotrod-verschijning leek. Je ziet ze helaas erg zelden meer, waar zijn ze allemaal heen?

Dat ze ingeruild zijn voor een Mercedes-AMG GT lijkt zeer onwaarschijnlijk. De SLS AMG was bijna direct bij aankomst al een klassieker in wording en de Mercedes-AMG GT gaat dat nooit worden. Als voorzichtige reïncarnatie van de 300SL had de SLS AMG een veel bijzondere plek in het gamma en dat lijken de bezitters zich ook goed te realiseren. Een beetje SLS AMG doet nog 200.000 euro op de tweedehands markt en dat is veel geld voor een auto van bijna een decennium oud.

Waar zijn al die Mercedes-Benz SLS heen?
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Matth99  -  04-04-2019 om 15:42

  @hardstyler Toch weer jammer om zo spots binnen te halen, terwijl het duidelijk niet meer mag. De parkeerplaats bij de IAMS valt zeker onder de regel 'campingspots'. Hierbij verwijs ik naar het artikel dat autogespot heeft geplaatst op 1 januari 2019: https://www.autogespot.nl/autogespot-stopt-met-campingspots-naar-evenementen

 2. Profile pic
  Matth99  -  04-04-2019 om 15:51

  @Monaro Met jouw spots erbij zijn het er zo'n 30 of meer spots alleen maar op die plek. Al die spots gaan meedoen met de SVDD verkiezingen en ja er is een grote kans dat zo'n spot weer SVDD wordt. Een beetje jammer aangezien het niet echt meer spotten is. Ik ben zeer tevreden met die nieuwe regel om leukere spots voorbij te zien komen, maar toch begrijpen 2 mensen het niet helemaal.

 3. Profile pic
  hardstyler  -  04-04-2019 om 16:13

  @Matth99 Dit valt dus niet onder een campingspot, daar AG een beurs niet definieert als een evenement. Daarnaast zijn dit stilstaande auto's.
  Gezien dit dus is toegestaan upload ik deze 'spots'.
  Persoonlijk ben ik van mening dat dit ook niet toegestaan zal moeten zijn, maar het beleid is niet aan mij.

 4. Profile pic
  Matth99  -  04-04-2019 om 16:19

  @hardstyler In mijn definitie valt dit er zeker onder. En dat een beurs niet gedefinieert wordt als evenement is totaal onzin, want grote autobeurzen als geneve worden ook gezien als evenement en IAMS is daar echt geen uitzondering daarvan.

 5. Profile pic
  Daniël de Wit  -  04-04-2019 om 16:53

  @Matth99 @hardstyler Ben het eens met het feit dat ook deze spots niet toegelaten zouden moeten worden. Heeft niets met jaloezie te maken o.i.d. puur het feit dat het gewoon erg makkelijk is om hier je spots bij elkaar te 'harken'. Er wordt bovendien zelfs aangemoedigd door de organisatie om met je exclusieve auto hier te parkeren, aangezien je hier gratis kan parkeren wanneer je een exclusieve auto hebt.
  Ben van mening dat dit dus weinig anders is dan het spotten van auto's richting SCS. Als extra opmerking; Ik vind het vreemd dat dit wel toegestaan is, terwijl je tijdens Concours D'Elegance in heel Apeldoorn een spot verbod hebt. Wat is hier anders aan dan het spotten in Apeldoorn waarbij je bezoekers op de foto zet? AG heeft er goed aan gedaan om de spots richting SCS e.d. te bannen. Maar ik denk dat het belangrijk is om hier een duidelijke streep in te trekken en spots zoals dit, hoe mooi en gaaf ze ook zijn (laat dat voorop staan), ook niet toe te staan op de site.
  Ben daarom ook benieuwd naar een reactie van een van de AG admin's hoe hun blik hier op is. Want wat @hardstyler aangeeft, het beleid is niet aan ons.

 6. Profile pic
  LucasH  -  04-04-2019 om 17:32

  Absoluut mee eens, dit zou niet moeten kunnen. Geen zak meer aan zo, veel te makkelijk spotten. Kunnen toch wel met z’n allen vaststellen dat dat niet het autospotten is zoals het bedoeld is. Ook de SVDD verkiezing wordt er helemaal door verziekt. Zo snel mogelijk een verbod invoeren op dit soort spots (niets tegen de spotters hoor!)

 7. Profile pic
  BmwRon  -  04-04-2019 om 19:25

  Het blijft toch genieten die vaagheid en consequent zijn in regels

 8. Profile pic
  OJ  -  04-04-2019 om 19:32

  Het nadeel van het niet toelaten van events is dat mensen ze jaren later gaan uppen etc. Zelfde geldt voor die campingspots. Gaan we zeker over een paar jaar weer wat van terugzien.

 9. Profile pic
  hardstyler  -  04-04-2019 om 22:52

  Wat ik dan wel jammer vind is dat er altijd direct commentaar is op 'eventspots'. Vaak zelfs van mensen met een account die zelf niet eens spotten. En terwijl AG een beurs niet als event ziet en het dus niet tegen de regels in. Maar je hoort diezelfde mensen nooit eens op een spot reageren die wel op de openbare weg gedaan/gemaakt is.

 10. Profile pic
  jasper1  -  05-04-2019 om 10:27

  @hardstyler Het is een "gevoelig" onderwerp hier op AG. Ikzelf vind ook dat dit soort spots hier eigelijk niet op deze manier thuishoren. Ik spot zelf nog steeds regelmatig en laat ook vaak (positief) van me horen in de comments. Feit is dat het aan AG is om een beleid te handhaven, waar het in de nieuwspost over bv de SCS spots overkwam alsof er per direct scherpe controle op kwam blijkt het achteraf toch nog maar mondjesmaat te gebeuren. Zolang AG hier geen voortouw in neemt kunnen we de spotters niks kwalijk nemen want geef nou zelf toe, hoevaak zie je zo'n detomaso nou in NL?

 11. Profile pic
  hardstyler  -  05-04-2019 om 19:07

  @jasper1 Niet tot nooit. Daarom zijn dit de perfecte mogelijkheden om er wel eens een te spotten. En dat geld voor heel veel bijzonder spul.

 12. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws