VPN en 5 leuke autofilms die je ermee kunt streamen

  • Ruud
  • 17-02-2021 09:05
  • 26
  • 0

VPN en 5 leuke autofilms die je ermee kunt streamen

Als fan van auto’s vind je het waarschijnlijk niet alleen leuk om zelf achter het stuur te zitten, maar ook om ze op tv te zien. Er is een reusachtig aanbod aan films maar streamingdiensten blokkeren hun aanbod voor bepaalde landen. Dankzij VPN kun je dat veranderen.

Mogelijk heb je al gehoord dat je kunt streamen met VPN. Maar wat is VPN nu precies? Het antwoord op die vraag is zo veelzijdig als het systeem zelf.

In de eerste plaats zorgt VPN (een virtueel privé netwerk) ervoor dat je een veilige en performante verbinding maakt tussen je computer of smartphone en het internet. De meeste afnemers gebruiken het om hun online identiteit te verbergen, maar je kunt er ook toegang mee verkrijgen tot websites of diensten die anders buiten je bereik liggen. Streamen van Hulu, Apple TV+, Sky of andere providers die hun producten voor je (moeten) blokkeren, vormt dan geen probleem meer.

Kijk naar deze 5 films, waar en wanneer je maar wilt:

Ford v Ferrari

Meer dan 130 jaar heeft het geduurd na de uitvinding van de auto door Carl Benz voordat er een film uitkwam die men algemeen beschouwt als de “beste autofilm aller tijden”. Deze eer gaat naar Ford v Ferrari. In deze prent volg je een team van Amerikaanse ingenieurs en technici onder leiding van Carroll Shelby in het jaar 1966. Ze werken tegen de klok om een auto klaar te stomen voor de 24 uur van Le Mans en daarmee de hegemonie van Ferrari te breken. Deze film kun je streamen op Disney+.

Fast & Furious 8 en 9

Het zegt iets voor een filmserie als ze het al 20 jaar volhoudt. Het blijft indrukwekkend hoe Vin Diesel met uitzonderlijke precisie en een bovenmaatse portie reactievermogen laveert door de illegale straatraces en andere criminele activiteiten. Alle F&F-films zijn voor autofans het bekijken waard, maar vermeldenswaard is de spin-off “Hobbs & Shaw” die Dwayne Johnson met Jason Statham koppelt. Stream deze film op Amazon Prime Video en Apple TV+ en inmiddels kun je aftellen naar mei 2021 wanneer de nieuwste film uit de startblokken scheurt.

Uncle Frank

Bij road movies is de bestemming meestal niet belangrijk maar de reis ernaartoe. De jonge Beth Bledsoe ontdekt hoe oppervlakkig ze haar oom Frank slechts kent en hoe flinterdun zijn relatie is met de rest van zijn familie. Op deze reis word je getrakteerd op prachtige beelden van het toenmalige South Carolina. Uncle Frank kun je streamen op Netflix of Amazon Prime.

6 Underground

Een andere film die nog relatief nieuw is maar nu al legendarisch, is 6 Underground. De achtervolgingsscène in het historische centrum van de stad Florence in Italië is gewoonweg geweldig. Vergeet het verhaal; sowieso is dat van secundair belang bij dit soort films. Om 6 Underground te bekijken, schakel je over naar Netflix.

Spies in Disguise

Was je vroeger een tikkeltje jaloers op David Hasselhoff omdat hij in KITT mocht rijden? Vergaap je dan aan de intelligente snufjes en slimmigheidjes in de Audi RSQ e-tron. Deze 3D-animatiefilm is perfect om samen met je gezin tv te kijken. De stemmen zijn van Will Smith en Tom Holland. Je haalt Spies in Disguise in huis via Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Disney+.

Reacties op dit artikelGerelateerd nieuws

Stem nu voor de spot van de dag