Volledig elektrische Porsche Taycan gaat laatste testfase in

Volledig elektrische Porsche Taycan gaat laatste testfase in

De Porsche Taycan, de eerste volledig elektrische sportwagen van Porsche, doorloopt op dit moment de allerlaatste tests voordat hij in productie gaat. Hitte, kou en normale performancetests worden op diverse plekken in de wereld uitgevoerd voor hij in productie gaat.

In Scandinavië – op slechts een paar kilometer van de Poolcirkel – bewijst hij momenteel zijn rijdynamiek op sneeuw en ijs. Tegelijkertijd worden in het zomerse Zuid-Afrika performancetests gedaan en laat de Taycan in Dubai zien dat hij met extreme hitte kan omgaan. De Taycan moet dezelfde zware tests doorstaan als Porsches met een verbrandingsmotor. Daarbij is het belangrijk dat hij als elektrische auto onder alle weersomstandigheden en temperaturen dagelijks bruikbaar is, snel opgeladen kan worden en de temperatuur in de aandrijflijn en het interieur onder controle kan houden. En als Porsche moet de Taycan natuurlijk ook zijn mannetje staan op het circuit en bij snelle acceleraties.

Ondertussen is Porsche al zolang met de Taycan aan het testen dat er zes miljoen kilometer is gereden met de verschillende prototypes. Daarbij zijn dertig landen aangedaan waaronder de Verenigde Staten, China, Verenigde Arabische Emiraten en Finland. Daar waren natuurlijk uiteenlopende temperaturen van min 35 tot plus 50 graden Celsius.

Digitale prototypen van de Porsche Taycan hebben in totaal meer dan 10 miljoen kilometer gereden. Door gebruik te maken van simulatoren kon het ontwikkelingsteam al vrij vroeg met virtuele auto’s op de Nordschleife van de Nürburgring rijden, om het energiemanagement van de elektrische aandrijflijn te testen. Dat speelt een belangrijke rol bij het klokken van een rondetijd van minder dan 8 minuten op de 20,6 kilometer lange Nordschleife.

Volledig elektrische Porsche Taycan gaat laatste testfase inVolledig elektrische Porsche Taycan gaat laatste testfase inVolledig elektrische Porsche Taycan gaat laatste testfase inVolledig elektrische Porsche Taycan gaat laatste testfase in

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Dustie  -  28-03-2019 om 23:01

  Leuke uitlaatpijpen ;)

 2. Profile pic
  grandmasterb  -  28-03-2019 om 23:55

  Dat is voor lichaamsuitlaatgassen denk ik

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws