Viper ACR Extreme gedraagt zich extreem

  • Brecht
  • 14-12-2023 16:16
  • 308
  • 0

Viper ACR Extreme gedraagt zich extreem

De Dodge Viper ACR Extreme staat bekend om zijn prestaties op het circuit. Deze eigenaar laat zien dat je nog veel meer kan met deze extreme Amerikaan!

In Europa zien we niet vaak Amerikaanse sport- en supercars, en al helemaal de Viper zien we niet vaak. Dit komt voornamelijk door de hoge prijs die komt kijken bij aanschaf van een auto met een grote motor. Deze Dodge Viper ACR Extreme maakt gebruik van een 8,4-liter V10 en kostte daarmee in Amerika 'slechts' $120.000. In Nederland mag je hier al gauw meer dan €120.000 bijtellen, waardoor men eerder kiest voor een Duitse of Italiaanse Supercar.

Toch laat deze Viper zich niet gek maken door zijn Europese concurrentie. In oktober 2015 wist deze auto namelijk (onofficieel) een tijd van 7,01 minuut te behalen op de bekende Nordschleife in Nürburg, waar ook deze Viper door spotter PatrickC gespot werd. Deze tijd werd behaald met behulp van de carbon ceramic remmen en een wing die helpt met het behalen van 907 kg aan downforce. De eigenaar van deze Viper laat zien dat naast het hebben van grip, je ook griploos rond kan rijden met een Viper ACR Extreme. We zien in deze fotoreeks niet alleen een burnout gebeuren, maar we zien de eigenaar ook driften op een rotonde!

Viper ACR Extreme gedraagt zich extreemKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel