Villa d'Este 2015:Touring Superleggera Touring Berlinetta Lusso

Villa d'Este 2015:Touring Superleggera Touring Berlinetta Lusso

Villa d'Este is de perfecte aangelegenheid om een coachbuild Ferrari te laten zien. Touring Superleggera was in Genève aanwezig maar pas nog veel beter hier in Italië. Deze geweldige moderne interpretatie van de Ferrari 166MM uit 1948 straat aan het Comomeer.

Er wordt bij het design van deze Berlinetta Lusso gesprokken over een zogenaamde '3box proportion'. Touring Superleggera liet zich inspireren bij deze nieuwe concept door Ferrari 166MM uit 1948. De sierlijke lijn over de zijkant van de auto is een rechtstreekse verwijzing naar het verleden van het beroemde Italiaanse merk. Er worden slechts vijf units gebouwd die voor astronomische bedragen worden verkocht aan verzamelaars.

Het volledige bodywerk is omgebouwd en gestyled op fraaie wijze. Waar de F12berlinetta een agressieve voorzijde heeft, heeft de coachbuilder de voorzijde boller gemaakt en eleganter. De nieuwe grille is net als de sierlijke lijn over de zijkant een verwijzing naar de prachtige 166MM. Alles wordt voor de koper volledig op maat gemaakt, van de kleuren van panelen, het leer, bij de configuratie van de Berlinetta Lusso wordt ieder detail precies uitgevoerd zoals gewenst.

Onder de motorkap is alles standaard gebleven. Met 740 pk is de auto niet te vergelijken met de eerste generatie Ferrari. De Berlinetta Lusso is een verademing tussen alle pk-monsters in Genève waarbij het alleen maar draait om pk's en carbon fiber.

Villa d'Este 2015:Touring Superleggera Touring Berlinetta LussoVilla d'Este 2015:Touring Superleggera Touring Berlinetta LussoVilla d'Este 2015:Touring Superleggera Touring Berlinetta LussoVilla d'Este 2015:Touring Superleggera Touring Berlinetta LussoVilla d'Este 2015:Touring Superleggera Touring Berlinetta LussoVilla d'Este 2015:Touring Superleggera Touring Berlinetta Lusso

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Jamesdean  -  24-05-2015 om 18:29

  das ne schon wagentje

 2. Profile pic
  BELGIUM Tom Da Man  -  27-05-2015 om 21:20

  De carrosserie is heerlijk. Je moet 'm in het echt zien, en vooral in de flank, en dat kan je op deze foto's niet. Enige punt van kritiek: de instrumenten zien er ondanks het blauw waar ze in verwerkt zitten goedkoop en prullerig uit, hoe duur ze waarschijnlijk ook zijn. Doe mij maar Jaeger-achtige, op een dure manier uitgepuurde dashes als die van de 250 Lusso of van de 456.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws