Vandaag tien jaar geleden: Bugatti Veyron 16.4 Centenaire in Qatar

Vandaag tien jaar geleden: Bugatti Veyron 16.4 Centenaire in Qatar

Zou je tien jaar geleden gezegd hebben dat Qatar het wereldkampioenschap voetbal zou gaan organiseren dan zou je in je gezicht uitgelachen worden. Deze stad heeft inmiddels een dergelijke groei doorgemaakt dat het in 2022 toch gaat gebeuren. Tien jaar geleden werd er ook één van de vier Bugatti's Veyron 16.4 Centenaire gespot.

Het was op dat moment de eerste keer dat deze specifieke Centenaire werd gespot. Het was een speciaal model van Bugatti om de Veyron proberen te uitverkopen. Dat liep namelijk niet zo hard als dat met de Chiron ging. Bugatti bracht aan de lopende band speciale edities uit om de auto aan de man te krijgen.

Voor de Tweede Wereldoorlog waren er vier coureurs die in een Bugatti Type 35 Grand Prix-races reden. Deze coureurs zijn Jean-Pierre Wimille, Achille Varzi, Malcolm Campbell en Hermann Zu Leiningen. Speciaal daarom werd de Bugatti Centenaire in 4 kleurstellingen gebouwd: Bleu, Rosso, Reinweiss en British racing green. Reinweiss is het exemplaar dat we hier zien. Drie van de vier exemplaren zijn er in de loop der jaren gespot. Het enige exemplaar dat ontbreekt is het British Racing Green exemplaar. Dit exemplaar werd voor het laatst in 2017 gezien in Dubai. De auto was inmiddels van eigenaar gewisseld getuige de kentekens.

Vandaag tien jaar geleden: Bugatti Veyron 16.4 Centenaire in Qatar
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws