Valkyries kleine broertje voor het eerst gespot

  • Andele
  • 22-03-2024 18:00
  • 527
  • 0

Valkyries kleine broertje voor het eerst gespot

We zien hier de "Son of Valkyrie" zoals Aston Martin het noemt, de Aston Martin Valhalla. Deze auto's met namen uit de Noorse mythologie werden beide gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 2019.

Het heeft even geduurd, deze auto ging in productie in 2023 en nu in maart 2024 zien we het eerste exemplaar op de site verschijnen! De Aston Martin Valhalla is een samenwerking tussen AM en Red Bull Racing. Onder andere Adrian Newey was verantwoordelijk voor het design. De auto is sinds de Geneva motorshow in 2019 ook een beetje aangepast. Zo is de hele neus veranderd, waar we eerst geen grille en een soort 'flappen' aan beide kanten zagen zien we nu een grille. Ook de lichten lijken wat vergroot te zijn om de auto een beter uiterlijk te geven.

Over de motor was men blijkbaar ook nog niet tevreden. Het idee was eerst een 3.0 L twinturbo V6 te gebruiken, maar dit werd toch een 4.0 L twinturbo V8. Deze levert samen met het KERS systeem nu 1012 PK waar dat eerst waarschijnlijk 1000 PK geweest zou zijn. Met een gewicht van minder dan 1550 Kg liegen de resultaten er niet om! Bijna 350 km/u zou haalbaar moeten zijn en 0-100 gebeurt in 2,5 seconden. Best apart, want dit zijn dezelfde resultaten als de Valkyrie, maar die levert 1160 PK op 1060 Kg.

Dit exemplaar zal misschien binnenkort in de handen komen van een rijke Milanees die ons goed laat genieten van al die PK's. Hopelijk wordt de auto een beetje populair, zeker nu Aston de prijs wat naar beneden heeft gehaald. De oplage zou 500 stuks worden met elk een prijs van ongeveer één miljoen euro, maar er werd toch gekozen voor een oplage van 999 met een prijs van ongeveer acht ton per auto. Ongetwijfeld dat er een aantal exemplaren naar Nederland komen.

Valkyries kleine broertje voor het eerst gespotKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag