Unieke Spyker C8 Double 12S te koop!

Unieke Spyker C8 Double 12S te koop!

Diep in mijn hart heb ik nog altijd een grote liefde voor het merk Spyker. Omdat het Nederlands is en omdat het voor zijn tijd echt prachtige interieurs maakte. Jammer genoeg kon men het hoofd niet boven water houden in Zeewolde waardoor het merk nu niet meer bestaat. In Victor Muller zijn hoofd nog wel maar er wordt niks meer gemaakt aan auto's ondanks de vele beloftes. Je kan nu echter wel in het bezit komen van een zeer unieke Spyker C8 Double 12S!

Eén van de vetste auto's die Spyker gemaakt heeft is nu weer te koop. 550.000 euro moet er voor neergelegd worden maar dan krijg je wel iets unieks. Iets waarmee je meer zal opvallen dan ooit! Er werden namelijk slechts 15 exemplaren van deze auto gemaakt terwijl er 25 van moesten komen om homologatie te krijgen voor het GT2 kampioenschap.

De motor in chassinummer #008 is een vier liter grote V8 van BMW en deze werd getuned door Heini Mader. De V8 van de mannen uit München levert nu dan ook 450 pk en 425 Nm aan koppel. Dat is nog aan de veilige kant want de motor heeft allerlei restricties meegekregen. Sloop je deze eraf dan is het goed mogelijk dat je een bult extra vermogen krijgt want het blok kan tot 10.000 toeren aan! Voor je dat gaat proberen zouden we wel even een onderhoudsgeurtje aanraden. De motor heeft in al die jaren slechts 900 kilometer gereden dus bij de eerste volle belasting zou het wel eens kunnen dat het blok niet helemaal meer gaat doen wat er van hem verwacht wordt.

Interesse? Hier kan je de auto uitgebreid bekijken

Unieke Spyker C8 Double 12S te koop!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS joos straetmans  -  06-08-2019 om 11:43

  Een onderhoudsgeurtje ?
  Maar jullie schrijven dan wel weer de naam van Heini Mader op de juiste wijze. In de advertentie van CC staat Henry Mader, wat dus fout is. Wel een interessante man, die Heini Mader, was inderdaad een grootheid op motortuning.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS joos straetmans  -  06-08-2019 om 16:05

  grootheid op motortuning > grootheid op het gebied van motortuning :(

 3. Profile pic
  NETHERLANDS OJ  -  06-08-2019 om 21:32

  Helemaal met je eens Ruud. Zou graag gezien hebben dat Spyker door was gegaan en de weg van Pagani of McLaren was ingeslaan.

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws