Unieke Porsche 918 doet de straten van Zürich aan

Unieke Porsche 918 doet de straten van Zürich aan

Om leuke auto's te zien kun je naar vele plekken op de wereld. Ook relatief dicht bij onze Nederlandse en Belgische huizen zijn auto-walhalla's te vinden. Neem bijvoorbeeld Zwitserland. Vrijwel overal in het land vliegen de spotwaardige auto's je om de oren. In de knusse dorpjes, de feeërieke bergpassen en vooral in de grote steden tref je prachtige auto's Ook van een beetje hypercar zijn de Zwitsers niet bang, neem bijvoorbeeld deze Porsche 918.

De Porsche 918 is met het niet verrassende productieaantal van 918 stuks een zeldzame gewaarwording. Nog gekker wordt het als deze 918 niet is gespoten in het bekende zilver wat we vaak op de 918 zien, maar een kleur uit het Paint to Sample programma van de Zuffenhauser. Deze eigenaar koos na het leveren van een flinke pot geld voor de kleur Riviera Blue; een hele lichtblauwe lak die we maar terug vinden op een zevental Porsche 918's. Naast dat unieke kleurtje beschikt deze specifieke 918 ook nog eens over een speciaal nummer. Alle 918 Porsche 918's zijn individueel genummerd, en dit exemplaar draagt een van de allerlaatste nummers met zich mee als plakkaat bovenop de motorruimte. Nummer 914.

In maart 2015 verscheen de wagen voor het eerst op de site. Toen nog met het kenteken LU 541521 werd hij gespot in London, daarna werd Zürich aangedaan en de wagen vervolgde zijn weg naar het Duitse Garmisch-Partenkirchen. Hierna kreeg de auto zijn huidige kenteken opgeschroefd en werd hij daarmee nog eens op praktisch drie keer dezelfde plek gespot. Zürich, London en München (wat niet ver van eerder genoemde Garmisch-Partenkirchen ligt). De auto wordt dus overduidelijk goed gereden, en ook 4,5 jaar na aflevering is de eigenaar hem nog niet zat. Hopelijk blijft hij lekker rijden, want de kans om een Riveira Blue gespoten 918 te spotten is maar erg klein.

Unieke Porsche 918 doet de straten van Zürich aan
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws