Unieke Bentley duikt op in Monaco

  • Joep
  • 08-05-2024 11:02
  • 327
  • 0

Unieke Bentley duikt op in Monaco

Van de Bentley Bacalar zijn slechts twaalf stuks gebouwd, hier is de vierde spot op de site!

Bentley presenteerde dit model alweer vier jaar geleden als startschot voor grotere activiteiten van het Mulliner-programma. Ze zouden zich meer gaan focussen op eigen modellen en de Bacalar was daar het eerste voorbeeld van. Technisch werd hij gebaseerd op de Continental GTC. Hij kreeg een eigen koets en verloor twee zitplaatsen. Motorisch gezien zou je het een voorbode op de Continental GT Speed kunnen noemen, want in de Bacalar leverde de 6.0 W12 al 659 pk.

Je ziet de Continental GT er nog wel in terug, maar je ziet wel dat dit een eigen model is. Alle twaalf exemplaren zijn met de hand gebouwd bij Mulliner in Crewe. De auto zou eigenlijk zijn debuut maken tijdens de autosalon van Genève in 2020, maar die werd afgelast. Twee jaar en drie maanden later werd er een groen exemplaar zonder kentekens vastgelegd op de snelweg bij Meerssen. Uiteraard pakte die de spot van de dag. Tot nu toe heeft elke Bacalar hem gewonnen, alleen deze spot moet eerst nog in de verkiezing komen totdat we weten of deze hem ook wint. Het eerste echte exemplaar staat op Andorraans kenteken en werd daar in Santa Coloma vastgelegd. Dat was in april vorig jaar en ook dat was een groen exemplaar. Vorig jaar juli werd een grijs exemplaar afkomstig uit Qatar in Cannes gespot. Hier zien we het vierde exemplaar, de eerste rode en de eerste in Monaco en op Monegaskisch kenteken. Het is wel al de tweede die aan de Franse Rivièra gespot wordt, maar als er een regio is voor dit soort auto's dan is het daar wel.

De eigenaar van dit kenteken heeft een hele flinke upgrade gemaakt, want de vorige spot met dit kenteken was een Mercedes-AMG A45. Deze werd in 2017 twee keer gespot, drie jaar voor dit model gepresenteerd werd. Vier van de twaalf exemplaren zijn nu gespot dus een derde staat al op Autogespot, kunnen we ze alle twaalf erop krijgen?

Unieke Bentley duikt op in MonacoKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel