Uitgebreid verslag Culinaire Rally

Uitgebreid verslag Culinaire Rally

Vorige week hadden we al twee verslagen van de Culinaire Rally van 5 en 6 april. Vandaag hebben we nog een verslag van de zaterdag. Het is een beetje laat, maar het is er wel. Luuk en Ties waren op zaterdag 5 april aanwezig tijdens de gehele rit. Zij mochten zelfs meevliegen in de helicopter. Lees snel verder voor het verslag.

Zaterdagochtend 10:45. We staan bij eetgelegenheid Bosch en Duin in Udenhout, schuilend voor de regen, uitkijkend op een enorme lading sportwagens van de hoogste klasse. We maken alvast even een rondje over het terrein om een indruk te krijgen van wat onze oren vandaag allemaal te verduren zullen krijgen.
Er staat op het terrein, gelegen langs een bos, een zeer grote collectie van de meest exclusieve auto’s. Mensen die langsreden of fietsten wisten niet wat ze zagen, en bleven staan om foto’s te maken en de auto’s eens goed te inspecteren. Dit zeker niet ten onrechte, aangezien het een greep is uit Nederlands meest exclusieve auto’s. Zo staan er twee Lamborghini Gallardo’s, een Spyder en een Coupé, twee F430 Spiders, een au-au-wat-een-felle-kleur-oranje Ultima GTR en een hele lading Ferrari’s. Een meter of honderdvijftig verderop staat een helikopter, die later ook van een Culinaire Rally (in dit geval) vlieger blijkt te zijn. Na een uurtje hebben de gasten de dagplanning gekregen, waarna ze met enorm veel zin naar hun auto’s lopen.










De hele bijzondere collectie auto’s die zich in Udenhout hebben verzamelt, komt nu tot leven! Ondanks het strontlelijke weer vertrekken er alvast een aantal auto’s om de route te gaan rijden. Na enige tijd horen we in de verte van de parkeerplaats een motor opstarten. Dit maal geen auto, maar de privé-helikopter van een deelnemer! Over origineel gesproken. De mannen van TopSpeed TV filmen een shot van de rode Ferrari F430 Spider van Munsterhuis die tegelijkertijd vertrekt met de enorm lawaaierige helikopter. Aangezien ik met de cameraman van TopSpeed TV mee reed, stapten we snel in mijn vervoersmiddel van vandaag, een Jeep. We scheuren, jawel, achter de rode Ferrari aan. Ondertussen is Ties ingestapt bij de Saab Cabriolet van de organisatie. Op naar de volgende locatie!

















Daar aangekomen is Ties al een uurtje aanwezig, aangezien we voor het programma ondertussen ook shots moesten maken. De bolides druppelen langzaam weer binnen, en worden direct het grasveld langs de weg op gedirigeerd. Ook hier gooien voorbijgangers hun auto zo de berm in, om met open mond te kijken naar hetgene wat zich afspeelt. Van een donut-makende Ferrari 360 Modena, tot een vol accelererende Porsche Carrera 4S Cabriolet. De eigenaren genieten met volle teugen van de lamswracks, visamuses en al het andere lekkers wat in het restaurant voorgeschoteld wordt. Nadat de eigenaren even wat gegeten hebben, vertrekken ze weer richting de volgende “pit-stop”. Na zo’n uurtje onze geheugenkaartjes gemarteld te hebben met grote ladingen foto’s, is het weer tijd om te vertrekken met de Jeep, op naar de volgende stop: restaurant Mirabell in Breda. Ties bleef nog even om de zwarte Gallardo Spyder en de blauwe F430 Spider even op te wachten, die als allerlaatste binnenkwamen. Ties zou opgehaald worden door zijn moeder, maar weet haar over te halen hem nog even naar Breda te taxieën.










Ties was inmiddels al in Breda aangekomen toen ik met de Jeep van TopSpeed ook aankwam. Veel van de auto’s waren al weer aanwezig bij het volgende prachtige restaurant. Na even heerlijk genoten te hebben van een colaatje met uitzicht op meerdere Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsches en nog meer andere heerlijke supercars en klassiekers, werd het voor Ties weer tijd om de weg naar huis weer op te zoeken. Ik bleef nog even, met een *stiekem toch wel een droom* van mij in m’n achterhoofd: meevliegen in een helikopter. En liet nou een van de deelnemers, zeer origineel, met de helikopter te zijn gekomen! Toen de meneer in kwestie uit het restaurant kwam stelde ik netjes de vraag of het mogelijk was om een stukje mee te vliegen. “Ja, tuurlijk! Loop maar mee.” Prach-TIG. Een andere omschrijving kan ik niet geven hoe ik het vond.
Ik nam plaats in de helikopter, op de comfortabele, lederen achterbank en deed de gordel om. De deuren gingen dicht, de koptelefoons op en de rotoren begonnen steeds sneller te draaien. Met uitzicht op de exotische auto’s stegen we op.









Was Ties nou maar even iets langer gebleven, dan had hij deze abnormale en surrealistische gebeurtenis ook mee kunnen maken. Ik genoot van de vlucht, het leek eerder een computerspel dan de werkelijkheid, wat ik me steeds probeerde te realiseren. Een meer dan prachtig uitzicht over het West-Brabantse land, zoals de foto’s laten zien. Na zo’n 20 minuten vliegen, op een snelheid van zo’n tweehonderd kilometers per uur, was het tijd om te landen. De piloot vroeg toestemming om te landen op vliegbasis Seppe. Nadat we die toestemming gekregen hadden, kwam de grond langzaam weer dichterbij. Ik dacht, veel beter kan ’t niet worden. Maar dat kon het wel..
Wachtend tot de rotoren stil stonden, kwamen meneer Munsterhuis (van de welbekende Ferrari-Dealer) en de presentator van TopSpeed TV aanrijden in de rode F430 Spider. Na nog wat foto’s gemaakt te hebben, en met de genoemde heren de helivlucht te hebben besproken, vond ik het tijd om naar huis te gaan. Ik was immers al een uur te laat voor mijn werk. Ik belde mijn vader op en wachtte op de parkeerplaats totdat hij zou arriveren. Opeens zie ik in de verte een gele supersporter opdoemen: één van de Gallardo’s. Trudi, organisator van de Culinaire Rally gebaarde dat ik mee in moest stappen, en ik twijfelde geen seconde. Ik zetelde me in de marine-blauwe stoelen van de Italiaanse sportwagen. Een meer dan prachtige einde van een fantastisch georganiseerde, en vooral gezellige dag.
Deze dag heb zijn er ook wat filmpjes geschoten:








Ook willen we de organisatie, 10dens, enorm bedanken voor de medewerking. Volgende keer, zijn we er zeker weer bij!

Luuk van Kaathoven & Ties de Leijer

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag