Twee van de drie: Mclaren 720S MSO Spa 68

Twee van de drie: Mclaren 720S MSO Spa 68

En dat is nummer twee! Slechts drie exemplaren van de McLaren 720S MSO Spa 68 werden er gemaakt en twee van die drie zijn inmiddels gespot.

In 1968 was er een nieuw Formule 1 team dat er met de winst vandoor ging op het circuit van Spa-Francorchamps. Het team van McLaren wist de grootste bokaal binnen te slepen met de McLaren M7A en Bruce McLaren achter het stuur. Vijftig jaar later werd er om deze gelegenheid te vieren een speciaal model van de 720S gemaakt. De 720S MSO Spa 68 is een jubileumeditie voor dit heugelijke feit.

De auto is natuurlijk in Papaya Orange gespoten maar McLaren Special Operations heeft een aantal andere details toegevoegd om een ode te brengen aan deze eerste Formule 1 winst. Het silhouet van het circuit is aan de buitenkant voor de achterwielen aangebracht. Daarnaast spoot Mclaren de wielen in satijn zwart om de oranje kleur nog eens extra te benadrukken. Dat is natuurlijk niet alles. Aan de binnenkant wordt het wel iets specialer. In de hoofdsteunen vinden we wederom het circuit terug met daarin de naam van het circuit en het jaartal van de winst. Verder staat er ook een ode aan Bruce McLaren in de dorpels en vind men een badge in de auto om deze als Spa 68 Collection aan te duiden met daarop het productienummer.


Twee van de drie: Mclaren 720S MSO Spa 68

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  PORTUGAL Falcao_Cars  -  27-03-2020 om 11:26

  That´s the same car that was spotted in portugal, it just changed plates

 2. Profile pic
  NETHERLANDS Boink  -  27-03-2020 om 12:49

  Sure? Windows look much darker on the first one?

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws