Twee tuners zijn losgegaan op Ferrari F8

  • Joep
  • 23-02-2024 11:00
  • 753
  • 0

Twee tuners zijn losgegaan op Ferrari F8

De meeste Ferrari's die we tegenkomen zijn redelijk standaard. De F8 is echter een uitzondering. We zien geregeld heftig getunede exemplaren voorbijkomen. Hier zijn er twee.

Novitec, Mansory, Keyvany. Het zijn allemaal tuners die de Ferrari F8 aangepakt hebben. Mansory kwam zelfs met een knotsgekke one-off: de Tempesta Turchese op basis van de F8 Spider. Verder hadden ze ook nog een 'gewone' F8 Mansory in hun programma. Ook Novitec en Keyvany maken het knotsgek. Beide zijn recent gespot.

Novitec heeft een standaard pakket voor de Tributo en Spider, maar ook een nog extremere N-Largo. Die is extreem uitgebouwd en heeft nog meer vermogen. De 3,9 V8 met twee turbo's ging naar 818 pk en je raast in 2,6 seconden naar de honderd. Er worden 15 Tributo's en 15 Spiders gebouwd. Het gele exemplaar dat in Parijs gespot werd is een Spider.

Ook Keyvany is losgegaan op de F8. Zij kwamen met de 835 SuperTributo. Deze is er ook weer als Tributo en Spider. Het exemplaar dat hier gespot werd is een Tributo die werd vastgelegd in Dubai. Bij Keyvany kun je losse onderdelen bestellen, de hele bodykit nemen, alleen de motor laten aanpakken of het hele pakket nemen. Dat is bij de F8 Novitec N-Largo toch wel anders. De Keyvany F8 835 SuperTributo die je ziet rijden kan dus een ander vermogen hebben dan degene die hier gespot is. Maar reken er maar op dat het veel is. Standaard heeft de F8 al 720 pk. 900 pk is bij Keyvany gewoon mogelijk! Ook in dit tuningsobject raas je in 2,6 seconden naar de honderd.

Beide exemplaren zijn extreem uitgebouwd en niet voor de bescheiden chauffeur. Welke bodykit is jouw favoriet?Twee tuners zijn losgegaan op Ferrari F8Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Twee tuners zijn losgegaan op Ferrari F8Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel