Twee BMW M3 CSL’s van de overkant van Het Kanaal maken veel kilometers

  • Joep
  • 31-05-2023 16:00
  • 160
  • 5

Twee BMW M3 CSL’s van de overkant van Het Kanaal maken veel kilometers

De BMW M3 CSL is een iconische auto. Mede daardoor is het tegenwoordig vooral een beleggingsobject en wordt er weinig mee gereden. Dat geldt niet voor deze twee exemplaren die van de overkant van Het Kanaal naar het Europese vasteland zijn gekomen.

De M3 CSL was een sportievere versie van de BMW M3 E46 en werd in 2003 geïntroduceerd. Zoals z’n naam al zegt (Coupé Sport Leicht) was deze versie lichter en meer gefocust dan de gewone M3. Het model had een in de kofferbak geïntegreerde spoiler, koolstofvezel onderdelen en geen mistlampen.

De 3,2 liter atmosferische zescilinder lijnmotor levert 360 pk. 0-100 gaat in 4,9 seconden en de top ligt op 250 kilometer per uur. Tussen juni en december 2003 werden er slechts 1383 gebouwd. De M3 CSL bleek een fenomenale auto te zijn met als enige minpunt de SMG. Dat zorgde ervoor dat de M3 CSL een gewilde auto werd. Dus de waarde van de auto stijgt. De Nederlandse nieuwprijs lag op 121.000 euro. Exemplaren met een lage kilometerstand leveren nu al meer op dan de nieuwprijs. De BMW is een echt beleggingsobject geworden dus er wordt niet veel meer gereden met de overgebleven exemplaren. We zien de M3 CSL dan ook niet vaak op de site voorbijkomen in tegenstelling tot opvolger M4 CSL.

Gisteren werden er twee geüpload en dat waren meteen de eerste twee van dit jaar. Beiden komen van de eilanden aan de andere kant van Het Kanaal. spots.by.renzo wist een Iers exemplaar te spotten in Zandvoort die nieuw is voor de site. JVHspotter wist een exemplaar uit het Verenigd Koninkrijk in Amsterdam te spotten. Van dit exemplaar weten we dat hij vaker goed gebruikt wordt, want deze werd ook al in Andorra La Vella gespot.

De M3 E46 CSL is niet voor niks zo gewild en we zijn blij dat deze twee parels goed gebruikt worden!

Twee BMW M3 CSL’s van de overkant van Het Kanaal maken veel kilometersKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!
Twee BMW M3 CSL’s van de overkant van Het Kanaal maken veel kilometersKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel