TVR Sagaris is nog steeds een angst voor velen

TVR Sagaris is nog steeds een angst voor velen

Ik weet nog goed wanneer de laatste keer was dat ik een TVR Sagaris zag. Het moet een jaar of vijf geleden zijn, midden in Milaan. Knalrood was ie, met de uitlaten rebels richting de zijkant. Indruk maakte hij absoluut. Misschien nog wel iets meer dan dit grijze exemplaar, maar de TVR Sagaris is een auto om mee uit te kijken.

TVR's zijn nooit genoeg verkocht om echt een financieel gezond bedrijf van TVR te maken. De Sagaris werd gebouwd tussen 2005 en 2006 en zijn daarom ook niet zonder reden schaars. Voorin ligt een vier liter metende zes-in-lijn. Fors genoeg om 412 pk naar de achterwielen te sturen. Dat klinkt niet overdreven veel, maar een TVR Sagaris weegt een stuk minder dan bijvoorbeeld een Renault Clio. Dan is 412 pk opeens wel een hoop! Je kunt dan ook in 3,7 seconden naar de honderd knallen en een topsnelheid behalen van 300 kilometer per uur. Je moet wel echt een waaghals zijn, want TVR's zijn gevaarlijke auto's om mee te rijden. Ze bijten je kop eraf als je even niet kijkt. Maar kijken zul je, want de verschijning ervan is heerlijk en bijblijvend.

TVR Sagaris is nog steeds een angst voor velen

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  BELGIUM Tom Da Man  -  24-02-2018 om 13:44

  TVR is inderdaad een van de meest fascinerende merken, met een betrouwbaarheid die zelfs bij die van een fransoos compleet verbleekt. Kenners zeggen schertsend dat de klant de laatste tientallen procent van de ontwikkeling voor zijn rekening moe(s)t nemen. Ik vind de kleur op dit exemplaar nog veel te braaf; bij de gerelateerde spots zie ik een lollyrode wagen, wat al beter is. Nog beter is zo'n van de pot gerukte flipflaplak.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS grandmasterb  -  24-02-2018 om 23:18

  Heel wat spannender dan de zoveelste 911

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws