Tuning topspot: Mercedes-Benz Brabus SV12 S Limousine 2011

Tuning topspot: Mercedes-Benz Brabus SV12 S Limousine 2011

Spotter Brabus doet zijn naam eer aan de laatste tijd. Na eerder al een Mercedes-Benz Brabus SLR McLaren Roadster gespot te hebben, troffen we laatst in de upload deze zeer dikke Mercedes-Benz Brabus SV12 S Limousine 2011 aan. Brabus heeft deze auto redelijk anoniem weten te houden, enkel de gewijzigde bumpers, uitlaten en velgen springen direct in het oog. Onderhuids is er echter meer veranderd.

Onder de lange motorkap vinden we een 6,2 liter V12. Deze motor knalt er zo'n 730 pk uit. Niet direct wat je in een Mercedes-Benz S-Klasse zult verwachten, maar in Dubai is niets te gek. Als de eigenaar wil, dan kan zijn chauffeur doorknallen tot 340 kilometer per uur. Brabus heeft dus een behoorlijk knap stukje engineering in een auto weten te krijgen waarbij comfort en luxe hoog in het vaandel staan.

Er bestaat echter een versie die nog extremer is dan deze, namelijk de SV12 R. Deze heeft maar liefst 800 pk. Het mag een wonder heten dat er na drie keer hard optrekken met die waardes nog rubber op je achterbanden zit. Het valt in de lijn der verwachting dat we deze versie ook een keer in Dubai aantreffen.

Tuning topspot: Mercedes-Benz Brabus SV12 S Limousine 2011

Reacties op dit artikel