Tsjech neemt een Chiron Sport in ontvangst

Tsjech neemt een Chiron Sport in ontvangst

De eigenaar was al in het bezit van een redelijk ingetogen Veyron. Die ietwat tegenvallend samengestelde wagen compenseerde hij ergens in de recente historie door zichzelf te verwennen met een gloednieuwe Chiron. Bij de aanschaf van die Chiron deed hij toch iets beter zijn best, want hij ging voor de snellere Chiron Sport.

Al twaalf jaar is de Tsjech Radim Passer in het bezit van de Bugatti Veyron die gezamelijk met zijn nieuwste aanwinst op de foto's te bewonderen is. Hij mag dan wel 'saai' zijn uitgevoerd, hij is wel 'saai' uitgevoerd door een echte gepassioneerde. Een snelheidsfreak. Met deze Veyron is namelijk in 2015 een wereldrecord gezet. Dit was de eerste auto ooit die op een openbare weg over de magische grens van 400 kilometer per uur vloog.

Als we één auto in de rij voor het verkeerslicht naar voren schuiven treffen we iets wat nog een tikkeltje exclusiever is; de gloednieuwe Bugatti Chiron Sport. Al een ruime drie jaar geleden maakte de wereld kennis met de opvolger van de Veyron en vorig jaar werd de iets sportiever afgestelde Chiron Sport aan die line-up toegevoegd. Radim besloot een Chiron te bestellen voor naast zijn Veyron en ging dit keer wel gelijk voor het beste. Het beste betekent wel een meerprijs ter waarde van een leuk vrijstaand huis in Liessel, maar in hypercarland is dat het meer dan waard. Je bent met een Chiron Sport immers dé grote jongen naast al die eigenaren van reguliere Chirons. Echter kan dat deze eigenaar naar alle waarschijnlijkheid geen malle moer schelen. Hem gaat het, althans zo doen wij vermoeden na zijn snelheidsrecord, puur om de prestaties van het ding. We hopen dan ook dat hij de Chiron net als zijn Veyron eens even flink aan de tand gaat voelen en misschien het huidige record van 447 en een beetje kilometer per uur, gezet door de Koenigsegg Agera RS, gaat vermorzelen. Dat zou weer wat spannende competitie kunnen gaan opleveren aan de top van autoland.

Vooralsnog doet de eigenaar het rustig aan in het historische centrum van Praag. Praag was overigens afgelopen week de plek waar je moest om hypercars te zien. Naast dit Bugatti duo verscheen ook een zelden geziene Tsjechische Pagani Zonda voor het publiekelijk oog.

Tsjech neemt een Chiron Sport in ontvangst
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS Jochen  -  21-05-2019 om 08:13

  En toen waren de foto’s weg

 2. Profile pic
  NETHERLANDS carsandphotostuff  -  21-05-2019 om 09:08

  @Jochen typenaam is aangepast van Chiron Sport naar Chiron, daardoor is de link anders geworden en werkt die niet meer... een idee waarom dat is gebeurd heb ik niet.

 3. Profile pic
  NETHERLANDS Jochen  -  21-05-2019 om 11:32

  En toen deed hij het weer

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws