Topspots!

Topspots!

De zomer, voor veel mensen een periode van lekker genieten en chillen. Meestal is dat als het mogelijk is met een stralende zon op je hoofd, maar vaak niet in Nederland. Voor zowel spotters, als de eigenaren van exclusieve auto's is deze periode de tijd om de meest exclusieve auto's van stal te halen! Van de bizar grote hoeveelheid spots waren er enkele zeker de moeite waard om nogmaals te vermelden. Dit is de eerste reeks topspots van de maand Augustus!

Aston Martin DBS

Waar we deze prachtige Engelse krachtpatser kunnen plaatsen is moeilijk. De uitstraling van een rauw beest maar ook van een gentlemen. Wel is zeker dat het een waardige 'opvolger' is van de Vanquish die pas uit productie genomen is. Ondanks dat ze in de buurt van de Ring gespot werden, zijn het bolides die het vermelden zeker waard zijn. De rauwe brute sound die ze voortbrengen zal nog vele malen feller zijn dan de standaard DB9. De Duitsers en Italianen mogen hun borst nat gaan maken, de Engelsen zijn terug!
Aston Martin DBR9

De grote broer van de DBS werd voor de tweede keer gespot in Londen! De vraag zal jullie nu door het hoofd gaan wat een full-tuned raceauto in hartje Londen doet, voor ons blijft het ook een raadsel. Wel is het volop genieten om zoiets te spotten terwijl er ook nog eens een Murciélago voorbij komt rijden. Het racenummer op de Aston is een prachtig detail naar James Bond toe, wat een heerlijke mensen toch die Engelsen!
Bugatti EB110 GT

Even terug denkend aan de tijd dat Bugatti niet alleen bekend staat om de Veyron. De Royale was een smaakmakend model vele jaren terug. In de jaren 90 stond het Franse merk ook in de schijnwerpers met de EB110. De 110 verwijst naar de levensjaren van de oprichter van de merk. Dit zeer indrukwekkende model wordt aangedreven door een 3.5 liter V12 die voorzien is van niet minder dan, jawel, 4(!) turbo's. Het totaal aantal paarden dat wordt losgelaten op de vier wielen is dan zeer extreem, 560pk. We praten hier over de GT, de SS doet er met 650pk nog een schep bovenop. Boer Harm uit Drente zal raar opgekeken hebben toen hij werd gepasseerd door dit zilveren monster!
Bugatti Veyron 16.4

Kunnen we hier nog over exclusiviteit spreken? Ja natuurlijk kan dat! Maar de manier waarop deze beesten worden gespot zegt wel wat over de immense populariteit en vraag naar dit chique Franse monster. Van de exemplaren zijn er twee gespot die net wat meer aandacht vragen dan, bijvoorbeeld, het Nederlandse exemplaar in Amsterdam. Het rode exemplaar in Londen kan ook niet anders zijn van een Arabier, maar wat een smaak hebben deze mensen toch! Prachtige levenskleuren die de auto er vele malen spectaculairder uit laten zien dan een normaal exemplaar. De volledig zwarte Veyron is er ook één met een kanttekening. Ter vermelding, er werden in totaal acht(!!) exemplaren gespot de afgelopen tijd. Van de laatst afgeleverde exemplaren in Nederland werd al uitgebreid aandacht besteed in een special. Binnenkort zal er weer een 1001pk sterke Veyron in Nederland worden afgeleverd. Dus de camera's mogen weer gefocused worden! Iemand uit het zuiden des lands schijnt volgens bronnen ook een witte te krijgen en in het westen zal er ook één op een oprit te vinden zijn. Hulde aan de Nederlandse miljonairs!


DeTomaso Guara Coupe

Bijna een half jaar geleden werd er voor het laatst een Guara Coupe gespot in Parijs. Ditmaal was Cedric de gelukkige er één tegen te komen in zijn eigen dorp! Ondanks een leeftijd van 9 jaar ziet dit model er nog piekfijn en erg modern uit. Qua prestaties zal hij alleen niet meer kunnen meekomen met de hedendaagse beesten. Het maximaal van 300 paardenkrachten zal de auto door laten stuiven tot ongeveer 270km/u. De V8 zal je in ieder geval nooit in de steek laten zodra het rechter pedaal naar beneden gaat.
Lamborghini Diablo SV

De jaren 90, supercars, meer dan 500pk. Deze Diablo SV past precies in dit rijtje van zojuist genoemde punten. Deze spierwitte Lamborghini werd gespot in Torini in, waarschijnlijk, een afgelegen steegje met een prachtige bolide naast hem geparkeerd. De Diablo heeft in ieder geval met de V12 meer power achter de hand dan de Fiat. De Sport Veloce (SV) was een special pakket bovenop het normale model. Zo ontbrak de vierwiel aandrijving, werd de auto sportiever gemaakt en kreeg een gemodificeerde 5.7 liter V12. Jammer genoeg werd er maar één plaat gemaakt van de prachtige toekomstige klassieker want meer foto's is hij zeker waard!
Lamborghini Superleggera

Één van de laatste creaties van Lamborghini is een 'gestripte' Gallardo. Deze gaat door het leven onder de naam 'Superleggera'. Door termen als 'carbon en polycarbonaat' is het gewicht met 100 kilo afgenomen en beschikt de V10 over 10 paardjes meer. Optisch gezien vallen de opvallende spoilers en nieuwe kleuren op. Dit racemonster werd gespot in Londen, góh wat wordt er tegenwoordig niet in Londen gespot.
een prachtige spot in ieder geval!
Ferrari F430 Scuderia

Aangekomen bij de concurrenten van de Superleggera, de nieuwe F430 Scuderia! Deze auto is ontwikkeld vanuit hetzelfde principe als de Lambo, strippen die zooi! Met 1250kg weegt deze F430 nog 100kg minder dus dat betekend een duidelijke waarschuwing naar Lamborghini. Ander geschut komt uit de hoek van Porsche, namelijk de GT2. De V8 van de F430 zal bij 8500tpm maarliefst 510pk produceren! Het staat vast dat dit een gigantisch hels kabaal zal produceren te beseffen dat een standaard F430 uiterst luidruchtig is. In september zal oud F1 coureur Michael Schumacher het doek van de F430 Scuderia halen bij de officiële onthulling.
Ferrari F50

Een supercar die rood gekleurd is, dat moet een Ferrari zijn! Leon stond rustig in Luzern te genieten van het prachtige zomerweer totdat er ineens een F50 voor zijn neus voorbij reed. Qua styling t.o.v. van zijn voorganger, de F40 ziet de F50 er relatief lief uit. Het 'comfort' werd sowieso verbeterd. Andere aanpassingen zijn uiteraard belangrijker, motorisch gezien! Deze cabriolet is namelijk in staat dik 320km/u te halen en tevens de 100km/u binnen 4 seconden te fixen. Ondanks vele verbeteringen heeft de F50 niet het rauwe karakter van de F40 en is het ook niet zo'n legendarisch model, wel blijft het een wonder om te spotten!
Ferrari Enzo Ferrari

Het zuiden van Frankrijk is het hele jaar een oord waar vele rijke mensen hun vakantiehuisje opzoeken zodra het weer in het noorden tegenzit. In de zomer barst de hel hier los en stikt het hier van de dure auto's. Zo werd er zowel in Monaco als in Cannes een Enzo gespot, alsof het om niks gaat. Maar in deze regio weet je gewoon wat je te wachten staat. Veyron, Enzo, MC12, noem het maar op of je maakt wel een kans dat je deze hyperexoten tegenkomt. De Enzo is een monsterlijke straatauto met zo'n beetje alle mogelijke techniek uit een F1 auto erin gepeuterd, het resultaat is dan niet anders dan angstaanjagend. De auto is zo snel dat Ferrari er maar meer dan 350km/u van heeft gemaakt. De auto is inmiddels al diverse malen boven de 360km/u geklokt door eigenaren!Hou Autogespot goed in de gaten want er zijn nog veel meer Top Spots!

Reageer!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws