Topspot: Ferrari F40 in Verde Abetone

Topspot: Ferrari F40 in Verde Abetone

Een rode Ferrari F40 in bezit hebben en deze vervolgens overspuiten naar 'British Racing Green' of mooi in het Italiaans 'Verde Abetone'. Deze verzamelaar deed het en werd eindelijk eens gespot.

Eindelijk is misschien niet het juiste woord. Vorig jaar zagen we deze Ferrari F40 al naast een Lamborghini staan maar werd deze niet als spot geüpload. Nu is het zover. De Ferrari F40 van Eugenio Amos is eindelijk op de site gezet! Deze verzamelaar heeft onder andere een Mercedes CLK GTR, Porsche 993 GT2 RS en RUF 911 Turbo R. De F40 werd vroeger niet in deze kleur geleverd maar inmiddels doet Ferrari niet moeilijk als je een andere kleur wil hebben. En zo geschiedde. Deze opdracht duurde wel langer dan gedacht want de F40 had onderhuids nogal wat kleine probleempjes met de bodypanelen. De F40 was de eerste auto die kevlar en carbon panelen had en deze hadden nogal wat imperfecties. Aangezien je dat niet even opschuurt en weer spuit ging er nogal wat tijd overheen voor dit allemaal gedaan was. Ook het interieur kreeg nieuwe bekleding en daarvan is de kleurnaam al helemaal romantisch. 'Cuoio Schedoni', een prachtige kleur die perfect samenwerkt met de exterieurkleur.

Topspot: Ferrari F40 in Verde Abetone
Klik op de foto voor meer foto's!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS joos straetmans  -  17-02-2020 om 13:33

  Cuoio is Italiaans voor leer, en Schedoni is de naam van het bedrijf dat het leer produceert. Het is dus niet de kleurnaam.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS Boink  -  17-02-2020 om 15:37

  [@joos straetmans] Klopt wat je zegt, de kleur is echter ook zo genoemd.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws