Topspot: Bentley Continental GT Speed Series 51

Topspot: Bentley Continental GT Speed Series 51

Sommige spots zijn bijzonder omdat ze zeldzaam zijn, andere spots zijn zeldzaam omdat ze bijzonder zijn. Deze spot heeft van allebei wat. Niet alleen is dit een Bentley uit de 'Series 51', het is ook nog eens de Speed-variant! Maar wat ons en jullie het eerste opviel was natuurlijk de two-tone combinatie van donkerpaars en zilver. Het maakt de auto bijzonder, zonder dat het een over-the-top creatie wordt.

Het exterieur is niet het enige wat bijzonder te noemen is, het interieur valt ook onder die categorie. Iedere Series 51 kan worden uitgerust met een three-tone interieur. Het eerste wat opvalt zijn natuurlijk de verschillende kleuren van het leer, maar het stiksel kan eventueel in nog een andere kleur gekozen worden. Daarnaast heeft deze eigenaar voor een bijzondere kleur aluminium gekozen, namelijk blauw. Het maakt de auto allemaal uniek, en dat is waar de Series 51 voor gemaakt zijn.

De Series 51 is vernoemd naar het jaar dat bij Bentley de eerste designafdeling geopend werd. Motorisch is er niets aan de auto veranderd, de veranderingen zijn vooral voor het blote oog zichtbaar. Voor de niet zo erg geoefende spotter is de Bentley Continental GT Speed Series 51 te herkennen aan het plaatje met '51' op de voorspatborden.

Topspot: Bentley Continental GT Speed Series 51

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag