Toen McLaren een succes werd

Toen McLaren een succes werd

Hij wordt door de kenners gezien als het uitprobeersel van McLaren Automotive. Gewoon een auto om even te peilen hoeveel animo ervoor is. Er werd echter nooit gedacht dat McLaren al binnen 7 jaar grote merken als Ferrari en Lamborghini bang zou maken.

Het is toch gebeurd. In 2011 verscheen de McLaren 12C op de markt. Het was een snelle auto, het was een gave auto. Maar... alles kon beter, het was tenslotte ook hun eerste project sinds de McLaren F1 in 1992. Ondanks dat alles beter kon aan de auto was de 12C toch een groot succes. Hoge verkoopcijfers en veel enthousiaste klanten en liefhebbers. De 12C kwam er als Coupé en als Spider. Beide versies kregen een 3,8-liter V8. De Coupé perste daar 600 pk uit. De Spider nog 25 pk extra.

Het gespotte exemplaar staat geparkeerd in een chique straatje in de Zwitserse stad Zürich. Een plek waar je niet vreemd op hoeft te kijken van een supercar. Deze 12C past dan ook perfect in het plaatje. De vloeiende lijnen van deze auto zijn duidelijk zichtbaar op deze licht zilveren kleur. En de auto ziet er mooi kalmpjes uit. Totdat de motor start, want de 12C kan een prachtig ordeverstorend geluid produceren.

McLarens mislukkeling

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws