Tenenkrommende fouten met auto's in videoclips en films

Tenenkrommende fouten met auto's in videoclips en films

Als autokenner is het altijd tenenkrommend om auto's in actie te zien tijdens films of muziekvideo's. Gisteravond kwam The Weeknd met zijn nieuwe videoclip van Blinding Lights. Een heerlijk nummer met de sfeer van de jaren tachtig. In de clip komt een Mercedes-AMG GT C Roadster voor maar daarmee worden weer een aantal foutjes gemaakt.

Denk aan Fast & the Furious waarin de acteurs vaak zesendertig versnellingen lijken te hebben in hun auto. Eén van die ellendige fouten die gemaakt worden om het spannend te houden. In de videoclip van The Weeknd zien we een shot waarin de AMG GT Roadster er vandoor stuift en vervolgens een toerenteller die oploopt. Jammer dat het symbool 'PARK' dan in het instrumentarium te zien is. In Amerika betekent dit niet veel meer dan dat de handrem er op staat.

Even later zien we een "360 graden shot" om de auto met als eindpunt The Weeknd in de auto. Het lijkt alsof de auto rijdt maar de eeuwenoude truc van een auto op de aanhangwagen is gebruikt. De toerenteller van de auto komt niet boven de 1.000 toeren uit. Onmogelijk als je natuurlijk in een auto rijdt.

Al met al kleine foutjes in een videoclip die de nodige euro's moet kosten. Waarom wordt er dan niet aan deze kleine details zou je denken. Heb jij ook wel eens een fout ontdekt in een videoclip of film? Laat het weten en we kunnen hier een terugkerend item van maken!


Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  MVD070  -  22-01-2020 om 16:34

  Beste Ruud, je hebt echt te veel vrije tijd dat het je 1. opvalt en 2. druk om kan maken. Wel lekker nummertje trouwens! ;-)

 2. Profile pic
  europeancarshotsinsta  -  22-01-2020 om 16:34

  Haha geweldig

 3. Profile pic
  NETHERLANDS carphotosetienne  -  22-01-2020 om 17:35

  Op 1:23 is PARK niet te zien, blijkbaar hebben ze het zeg dus al gemerkt dat ze fout zaten....

 4. Profile pic
  NETHERLANDS LFphotography  -  22-01-2020 om 22:36

  Haha, ik sluit me aan bij @MVD070 , maar een tof stukje!

 5. Profile pic
  NETHERLANDS Crevete  -  23-01-2020 om 12:38

  Best Ruud, in de serie the Sopranos wordt Adriana ik meen me te herinneren door Silvio rondgereden op het moment dat de pook in de P stand staat. Adriana wordt ergens in seizoen 5 vermoord dus je zal de eerste 5 seizoenen even terug moeten kijken veel kijkplezier!

 6. Dit is niet ok

Gerelateerde spots