Te koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 Pullman

Te koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 Pullman

Vorige week donderdag zagen we een uiterst bijzondere spot van de dag voorbij komen; een Mercedes-Maybach S600 Pullman was namelijk gespot op een trailer, onderweg naar een toen nog onbekende bestemming. Natuurlijk is dit een heel bijzonder tafereel om onderweg tegen te komen, maar ik stelde mezelf meteen de vraag wie zo’n auto in ’s hemelsnaam koopt. Welnu, we hebben het antwoord, eigenlijk verrast het ons niet!

Degene die de Pullman heeft gekocht is namelijk de semi-bekende autohandelaar Jeroen van den Berg, eigenaar van het bedrijf Carlink. Jeroen kennen we eigenlijk voornamelijk via zijn Instagram-account, alwaar hij, zoals iedere zichzelf respecterende Instagrammer, de mooiste kiekjes van zijn dagelijks leven en werk deelt. Het was ook op deze plek dat we de uiterst bijzondere en hyperexclusieve Pullman voor het eerst tegenkwamen nadat hij gekroond was tot spot van de dag. De verbazing was niet heel groot, want bij Carlink treffen we vaker zeer bijzondere auto’s aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Pininfarina Sergio, de McLaren P1 GTR en de Aston-Martin One-77. Als er dus een dealer zou moeten zijn die de Pullman in zijn voorraad zou hebben genomen, dan was het wel Carlink.

Het feit dat de auto te koop staat biedt een unieke kans om ook eens het binnenste van de limousine te bekijken. Normaal gesproken krijg je het interieur van een dergelijke auto buiten de officiële foto’s van Mercedes zelf namelijk niet te zien. Deze Pullman heeft in ieder geval een prachtig binnenste gekregen: de porseleinen bekleding oogt chique en statig, verder zijn de passagiers achterin uiteraard van alle gemakken voorzien. Desgewenst kun je met vier man achterin zitten, maar dat is natuurlijk niet meer dan een noodoplossing. Het comfortabelst zit je in de enorme ligstoelen, die waarschijnlijk lekkerder zitten/liggen dan de bank in je huiskamer. Voor het nodige vermaak zijn er drie schermen gemonteerd waarop je op zondag lekker Business Class kunt kijken en ook zijn er champagneglazen en een koelkast aanwezig voor wanneer de dorst toeslaat. Met andere woorden: de Mercedes-Maybach S600 Pullman is de ultieme manier om je over land te verplaatsen. Ook voor linkse activisten en boze burgers hoef je niet bang te zijn, want de Pullman is voorzien van VR9-bepantsering en is dus onder meer bestand tegen kogels van het zwaarste kaliber en de inslag van granaten. Good to know.

Dus, hoeveel mag al dit moois kosten? Helaas vertelt het verhaal dat niet, maar ik reken op een prijs van meer dan 1 miljoen euro exclusief belastingen, mede gelet op het feit dat dit exemplaar bij een handelaar staat en je er dus bij wijze van spreken direct mee weg kunt rijden. We hebben nu uiteraard de vraag beantwoordt wie de huidige eigenaar is, maar dit artikel roept meteen een vervolgvraag op: wie komt deze prachtige Pullman afhalen bij Carlink?Te koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 Pullman

Te koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 PullmanTe koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 PullmanTe koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 PullmanTe koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 PullmanTe koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 PullmanTe koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 PullmanTe koop in Nederland: Mercedes-Maybach S600 Pullman

Bekijk de verdere details omtrent deze statige limousine HIER!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Tom Da Man  -  12-10-2017 om 16:46

  Een erg klassiek, maar wel mooi interieur, door de blauwige accenten.

 2. Profile pic
  Jochen  -  13-10-2017 om 11:46

  Zo’n lel van een deur met zware bepantsering vraagt om serieuze spierballen om hem te openen. Niet ?

 3. Profile pic
  Tom Da Man  -  13-10-2017 om 17:07

  @Jochen
  Zal wel een motor in zitten, sterk genoeg om een olifant op te takelen.

 4. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws