Supercar ensemble verzamelt in Dubai

Supercar ensemble verzamelt in Dubai

Dubai, één van de plekken op deze aarde waar je gegarandeerd je hart kunt ophalen wat betreft auto’s. Niet alleen de lokale vermogende bevolking verplaatst zich in exclusief spul, zelfs de politie beschikt over een vloot van auto’s die voor velen tot de verbeelding spreken. Hierdoor staat Dubai garant voor genoeg leuke spots zoals ook deze combo!

We zien vier exoten bij elkaar, vermoedelijk van een groepje vrienden die besloot om eens lekker een stukje te gaan cruisen door nachtelijk Dubai. Voor elk van de auto’s valt wel iets te zeggen dus we gaan ze even per stuk behandelen.

De McLaren 720S is de nieuwste van het stel en trekt door zijn onaardse styling meteen de aandacht. 720pk, 0-100km/u in slechts 2,9 seconden en een topsnelheid van 341km/u maken van de 720S een auto die je niet moet onderschatten. De auto is echt thuis in het straatbeeld van Dubai waar het één nog opvallender is dan het ander. En aangezien de 720S nog niet zoveel rond rijdt zal men zelfs in Dubai nog eenmaal het hoofd draaien wanneer de auto passeert.

De Porsche GT3 RS is een favoriet onder autoliefhebbers. Er zijn er genoeg die de auto afdoen als een ‘platgeslagen Kever’ maar de liefhebbers van de auto weten dat niets minder waar is en dat de GT3 RS garant staat voor een ongeëvenaarde rij-ervaring, brute kracht, scherpe besturing en bovenal een weergaloze soundtrack uit die zescilinder boxermotor.

De Maserati GranTurismo Sport is inmiddels sterk verouderd en ook een facelift kan daar weinig tot niets aan veranderen. Maar dat betekent niet automatisch dat het een slechte auto is. Sterker nog ik heb een zwak voor de auto. Die heerlijke smeuïge V8 met die kenmerkende brul blijf ik één van de mooiste geluiden ooit vinden. Voor snelheid en power hoef je niet naar de GranTurismo te kijken maar dankzij het geluid dat de auto produceert is het ook gewoon leuker om de auto over een glooiende bergpas te geleiden dan de snelheid op te zoeken op een recht stuk weg.

De Ferrari California is net als de Maserati ook alweer een ouwetje. Het is altijd een beetje een onderschatte auto geweest met een eigen typische styling en iets meer praktisch comfort als andere Ferrari’s maar dat maakte het in mijn ogen niet tot een mindere auto. Hij was misschien niet zo hardcore sportief maar daar is de California ook niet voor bedoeld. Met het geluid brullend uit de vier uitlaten en het dak omlaag kan je je ook met deze Italiaan prima vermaken in Dubai.

En nu de hamvraag, welke auto te pakken? Ik persoonlijk voel dan toch het meest voor de Porsche, die boxermotor weet mij elke keer weer te grijpen en de rij-ervaring die de auto biedt laten mij eigenlijk geen seconden twijfelen. Welke auto pak jij?
Supercar ensemble verzamelt in Dubai

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    grandmasterb  -  21-01-2018 om 23:04

    in Dubai heb je zeer weinig aan een snelle auto, de wegen zijn overdag overvol dus snel rijden is moeilijk en de boetes zijn ook niet klein, alleen s'avonds komen de exclusieve auto's naar buiten om te pronken en naar een restaurant of hotel te rijden. Dus eigenlijk alleen voor patsers.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws