Stratos IV raket op bijzondere wijze op Corvette gepresenteerd

Stratos IV raket op bijzondere wijze op Corvette gepresenteerd

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de Apollo 12 koers zette naar de maan. Vijftig jaar later is Corvette opnieuw gelinkt aan een spraakmakende ruimtemissie. Deze week presenteerte Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) zijn Stratos IV raket op een wel heel bijzondere manier.

Vijftig jaar later heeft Corvette opnieuw een opvallende rol in een ruimtemissie. Deze week presenteerde DARE van de TU Delft de Stratos IV. De raket, die naar verwachting in de zomer van 2020 vanaf de Denel Overberg Test Range in Zuid-Afrika wordt gelanceerd, is het eerste door studenten ontwikkelde ruimtevaartuig dat een hoogte van meer dan 100 kilometer moet halen. Daarmee zal het de eerste Nederlandse raket in de ruimte worden. Als alles goed gaat. De Stratos III werd vorig jaar ook gelanceerd maar klapte na 16 seconden al uit elkaar. De studenten hebben geleerd van hun fouten en aanpassingen aan de Stratos IV gedaan waardoor deze stabieler de lucht in zal gaan.

Tijdens de presentatie op de TU Delft is de Stratos IV op een wel heel bijzondere manier onthuld. Dit keer geen astronauten op het dak van de Corvette, maar de onbemande raket zelf! Bevestigd bovenop een 2019 Corvette C7 Final Edition werd de Stratos IV over de campus van de TU Delft naar de Dream Hall
gereden, waar de raket werd gepresenteerd aan de aanwezigen.


Stratos IV raket op bijzondere wijze op Corvette gepresenteerd

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok