Straatlegale Porsche raceauto maakt Düsseldorf onveilig

  • Brecht
  • 12-05-2024 12:00
  • 1593
  • 1

Straatlegale Porsche raceauto maakt Düsseldorf onveilig

Deze Porsche doet sommigen misschien denken aan de klassieke Porsche 935, die in 1976 geïntroduceerd werd als de raceversie van de Porsche 911 (930) Turbo van die tijd. Die gedachte is logisch, want dat is precies waar deze (straatlegale!) auto op gebaseerd is.

Deze auto begon zijn leven als 'gewone' 930 Turbo, maar werd door DP Motorsport in Duitsland omgetoverd tot een angstaanjagend racemonster. Destijds bestonden bedrijven als Singer en Gunther Werks nog niet, dus DP had een groot marktaandeel als het ging om het modificeren van Porsche. Glasvezel panelen die de auto een volledig vernieuwd uiterlijk geven moet de DP 935 laten lijken op de Porsche 935 racer, wat ook betekent dat deze 'slantnose' Porsche geen klapkoplampen heeft. Toch is deze auto volledig straatlegaal, waardoor we het model al enkele keren voorbij konden zien komen in de afgelopen jaren.

Onderhuids is de Porsche 930 Turbo ook niet standaard gebleven. Het blok is volledig uit elkaar gehaald en gemodificeerd om meer vermogen te kunnen weerstaan. Met meer boost weet de DP 935 van 0-100 km/u te accelereren in 4,5 seconden; een tijd waar destijds slechts enkele auto's aan konden tippen. Gecombineerd met een volledig custom uitlaatsysteem van DP Motorsport biedt deze Porsche een unieke ervaring die je rechtstreeks verplaatst naar de jaren 80!

Straatlegale Porsche raceauto maakt Düsseldorf onveiligKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel