Spy-pics Jaguar XF, S-Type mule en XKR

Spy-pics Jaguar XF, S-Type mule en XKR

Spotters komen overal op de wereld. Deze week kregen wij van de spotters Crispijn en Riicharrd de volgende foto's van de Jaguar XF, een mule in de vorm van een S-type en een XKR. Zij hadden deze geheime projectjes voor ons op de gevoelige chip gezet. Hierbij het verhaal van Riicharrd.

Bij ons op school gaan we één keer in onze schoolcarrière op een meerdaagse excursie. Voor ons (Crispijn, Riicharrd en vriendin) was het dit jaar zo ver, 5VWO, op een ski/snowboardtrip naar Oostenrijk.

We zaten in een 'Jugendgasthof' een aantal kilometer buiten de wintersportplaats Kaprun. Deze plaats zal de meeste van jullie wel bekend in de oren klinken door het ongeluk met de kabeltrein. Toen we voor het eerst bij het hotel aankwamen vielen ons meteen twee dingen op. Tegenover ons hotel was het laatste tankstation voor de Großglockner Hochalpenstraße. En een Engelse vrachtwagen zonder opschriften die daar geparkeerd stond. In eerste instantie dachten we gewoon dat hij er even aan het rusten was voordat hij de pas over zou gaan.
Een aantal dagen later wilden we een biertje gaan drinken bij het tankstation, wij drieën en nog een vriend, toen we achter het tankstation een S-Type R op Engels kenteken zagen staan. Maar na beter kijken was het helemaal geen S-Type R. De spatborden waren uitgebouwd, er stond alleen S-Type achterop en de uitlaten klopten niet. "Goh wat raar!" Crispijn ging gauw de camera's uit het hotel halen, maar toen hij terug kwam had hij goed nieuws. Hij had gezien dat de zijkant van de Engelse vrachtwagen opengeschoven was en er stonden twee gecamoufleerde auto's in!
Dus wij meteen met onze camera's in de aanslag er naartoe gelopen. Naast de vrachtauto stond ook nog een andere S-Type met dezelfde uitgebouwde spatborden en de aparte uitlaten. Ook deze stond op Engelse platen. Een aantal mannen liepen om de truck heen dus spraken wij één van hen aan. "Which cars are these?" was natuurlijk de eerste vraag die gesteld werd. Die meneer wist ons te vertellen dat het de nieuwe Jaguar XF was. Erachter stond nog een wagen waarvan de koplampen verschilden met die voorste (de XF dus) maar wat dat voor wagen was weten we nog steeds niet. We mochten in eerste instantie geen foto's maken, alleen als hij even niet keek. Even later liep de man weg en ik vroeg: "You're not looking right now?" Toen moest hij lachen en konden wij beginnen met onze foto's. Maar van lange duur was die pret niet, want even later werd de oplegger alweer dichtgeschoven en de auto's aan het zicht onttrokken.Dezelfde meneer vertelde ons daarna nog dat ze hier aan het testen waren met de S-types als mules. In al deze wagens lag de nieuwe techniek van de XF en de nieuwe XKR verborgen. Een nieuwe motor met 500 paardenkrachten die echt zo lekker klinkt! Ze gingen de motor en het onderstel testen op de Großglockner, de hele dag heen en weer rijden dus. Meer informatie hebben we jammer genoeg niet kunnen krijgen. De dagen erna hebben we de auto's nog verscheidene keren rond zien rijden. Ze reden zo ongeveer met 4 Jaguar S-Type mules en met nog 4 XK(R) waarvan er ook een aantal mules waren. De XK(R)'s waren uitgerust met echte racekuipjes en een hele dikke rolkooi. Het interieur van de S-Types hebben we verder niet goed kunnen bekijken. Wat zeker is is dat Jaguar een heel huis achter het tankstation had afgehuurd en ook gebruik konden maken van de garage die daar zat, waar onder andere een brug geïnstalleerd stond. Misschien een tip voor spotters die nog eens in de buurt komen.Dus mocht je ooit nog een keer over de Großglockner komen let de goed op het laatste tankstation voor de pas. Misschien komen er wel vaker testteams, hou je ogen en oren dus goed open!

Crispijn en Riicharrd

Reageer!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Hendrik Mochoolen School  -  07-04-2008 om 20:32

  Waat un luluk bak!

 2. Profile pic
  Wesley  -  15-08-2008 om 11:24

  Top, bij dat tankstation heb ik de nieuwe audi a7 Mule gespot. helaas klotepics. Die XKR betreft alleen de XKR-S!

 3. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws